Adatlap felépítése és testreszabása

A testreszabás elvégzéséhez adminisztrátornak kell lenned a rendszeren belül.

Ahogy azt mostanra már tudod a MiniCRM modulokból áll és minden modulban adatlapokat kezelünk. Három féle adatlappal fogsz találkozni a MiniCRM-ben: 

 1. Adatlap: az üzleti folyamattól függően egy ilyen adatlap tartalmazza az összes információt az érdeklődőről, projektről, hibajegyről, gyártási folyamatról stb.
 2. Cég adatlap: általános információkat tárol az adott cégről (olyan infót, ami csak nagyon ritkán változik).
 3. Személy adatlap: általános információ egy személyről.

Adatlap felépítése

Az adatlap három részből épül fel, melyek a következők.

Adatlap

 

 1. Adatlapi mezők: Itt fogod tárolni az adatlapra (értékesítésre, projektre stb.) vonatkozó releváns információkat. Minden mező használható szűrő feltételként.
  Adatlap
 2. Teendők és előzmények: Itt fognak szerepelni az adatlappal kapcsolatos teendők/ feladatok.
  További információkat a teendőkről a Teendőkezelés alatt olvashatsz.
  Teendő
  Az előzmény az adatlap azon része, ahol minden az adott adatlappal kapcsolatos korábbi eseményt megtalálsz. Ez lehet lezárt teendő, egy elküldött email, státusz, vagy adatlapi mező változás.
  Előzmény
 3. Általános cég és személy adatok: Itt találsz információkat a cégről, az elsődleges és további kapcsolattartókról valamint, látod azt is, hogy az ügyfélnek hány másik adatlapja van a MiniCRM-ben.
  Ha a cég nevére, vagy a személy nevére kattintasz hozzáférsz a cég vagy személy adatlapjához is.

  Cég és személy adatlap

  Cég adatlap: Itt testreszabhatod a cégekről tárolt általános információkat. A testreszabható információkat a jobb oldali sávban láthatod “Cég adatok” kifejezés alatt. Ezt a felületet a jobb felső sarokban lévő három pontra majd a “Mezők testreszabása” opcióra kattintva tudod személyreszabni.
  Cég adatok


  Személy adatlap:
  Itt ugyanúgy, mint a cég adatlapon testreszabhatod a jobb oldali mezőket a “Személy adatok” alatt. A jobb felső sarokban lévő három pontra majd a “Mezők testreszabása” opcióra kattintva tudod testreszabni ezt a felületet.
  Személy adatok

Adatlapi mezők testreszabása

A MniCRM adatlapi mezőit a céged és a folyamataid szerint teljeskörűen testre tudod szabni. Az adatlapi mezők szerkesztőfelületének eléréséhez nyiss meg kell egy adatlapot és kattints a jobb felső sarokban lévő három pontra, majd válaszd ki a “Mezők testreszabása” opciót.

Adatlap testreszabása


Attól függően, hogy milyen információkat szeretnél megjeleníteni az adatlapon különböző mező típusokból választhatsz:

 • Új legördülő lista:  Az ebben a mezőben meghatározott értékekből csak egyet lehet kiválasztani (pl.: szállítás módja esetén ez helyszíni átvétel lehet vagy futárral történő szállítás).
 • Új jelölő négyzet: Az ebben a mezőben beállított értékekből többet is kiválaszthatsz (pl.: Milyen termék iránt érdeklődik az ügyfél? A termék, B termék és C termék iránt is érdeklődhet egyszerre).
 • Új szöveg: Ebbe a mezőbe szabadszavas módon írhatsz le bármilyen információt. Továbbá egy link bemásolásával egy hiperhivatkozást tudsz létrehozni (kattintható linket).
 • Új szövegdoboz: Ebbe a mezőbe hosszabb részletesebb szöveget tudsz beírni.
 • Új dátum és idő: Ebbe a mezőbe tudsz beállítani dátumokat és esedékes határidőket. (pl.: projekt határidő, ajánlatadás dátuma stb.).
 • Új egész szám: Ebbe a mezőbe írhatsz be egész számokat (pl.: létszám, ajánlat összege).
 • Új tört szám: Ebbe a mezőbe tört számokat írhatsz be.  
 • Új fájl mező: Ebbe a mezőbe feltölthetsz bármilyen típusú dokumentumot. (pl.: alaprajz, kiküldött árajánlat, munkalap stb.).
 • Új doboz: Egy új szeparált részt hoz létre az adatlapon ez vizuális segítséget nyújt abban, hogy átláthatóbb legyen az adatlap.
A létrehozni kívánt mező típusára kattints rá hosszan és húzd át a jobb oldalról a bal oldalra. Ezzel tudsz létrehozni egy új mezőt! 

Az alábbi képen látható a különböző mező típusok.

Adatlapi mezők szerkesztése

Át szeretnéd alakítani az adatlapot a saját folyamataid szerint? Az alábbi videóban megmutatjuk miként tudod ezt megtenni: