Felhasználók hozzáadása és jogosultsági beállítások

Felhasználók hozzáadásához és a jogosultságok szerkesztéséhez adminisztrátori jogosultságra van szükséged.
A kívánt jogosultsági beállítások érvénybelépéséhez az adott felhasználónak szüksége lehet egy ki-, belépésre a rendszerből!

Felmerülhet a kérdés benned, hogy miként bizonyosodhatsz meg arról, hogy adminisztrátori jogosultságod van. Ezt legegyszerűbben abból tudod eldönteni, hogy látod-e a jobb felső sarokban található fogaskerék ikont, vagy sem. Ha igen, adminisztrátori jogosultsággal rendelkezel!

Több felhasználót is hozzáadhatsz a MiniCRM fiókodhoz, ehhez a jobb felső sarokban lévő fogaskerék ikonra kell kattintanod. Így egyből a felhasználók képernyőre jutsz ahol az Új felhasználó gombra kattintva hozzá tudsz adni további felhasználókat megadva a nevét és az e-mail címét.

Felhasználók

A következő videóban megmutatjuk hogyan tudsz további felhasználókat felvenni a MiniCRM-ben.

Jogosultság beállítása

Jogosultsági típus meghatározása

Miután létrehoztál egy felhasználói hozzáférést a MiniCRM-be utána be tudod állítani a jogosultságait. A felhasználók jogosultságai később is bármikor tudod szerkeszteni.

A fogaskerék ikonra katintva láthatod a felhasználók listáját, itt ki tudod választani, hogy mely kolléga jogosultságait szeretnéd szerkeszteni.

Jogosultság

Jogosultságok

A Jogosultság alatt tudod szabályozni, hogy a felhasználók mihez férjenek hozzá és mihez nem. A MiniCRM-ben négy fajta jogosultság típussal találkozhatsz adminisztrátori, menedzseri, normál felhasználói és korlátozott felhasználói jogosultságokkal. A lenti táblázatban összeszedtük melyik jogosultsággal mi érhető el.

Jogosultságok

Az alábbi linken további információkat olvashatsz a jogosultságokról.

Felhasználói csoportok

Létrehozhatsz különböző felhasználói csoportokat és ezekhez hozzárendelheted a MiniCRM felhasználókat. Ennek segítségével tudod riportálni az egyes csoportok hatékonyságát és aktivitását. Továbbá azt is be tudod állítni, hogy egy csoport tagjai csak az adott csoporthoz tartozó adatlapokhoz férjenek hozzá (ennek beállításáról az alábbi linken olvashatsz többet).

A felhasználói csoportokat a szerkesztő ikonra kattintva tudod testreszabni.
Felhasználói csoportok

Ezután létre tudod hozni a kívánt csoportokat.

Felhasználói csoportok

Modulokhoz való hozzáférés

Beállíthatod, hogy egy felhasználó melyik modulokhoz férjen hozzá. Mikor létrehozol egy új felhasználót alapértelmezetten minden modulhoz hozzáfér, ezt később bármikor tudod szerkeszteni a Hozzáférés modulokhoz lehetőségnél. Ha azt látod itt, hogy az adott modul nevénél a checkbox be van pipálva a felhasználó hozzáfér az adott modulhoz. 

Modulokhoz való hozzáférés

 

Általános profilbeállításokról az alábbi linken tudhatsz meg többet.

A naptárszinkronizáció bekapcsolását, jelszó és email cím megváltoztatását minden felhasználó csak a saját profil beállításainál tudja megtenni. Tehát, adminisztrátorként sem éred el a többi felhasználó fent említett beállításait.