Riportok

Minden modulodhoz automatikusan járnak beépített riportok is, ahol a modulban szereplő adatlapokat/ tevékenységeket tudod nyomonkövetni. Nemcsak meglévő riportokat találsz itt, de te is tudsz újat készíteni legördülő mező típusú mezőkből. Ha ezeknél is bonyolultabb riportot szeretnél, akkor a Google táblázat szinkronizáció lesz számodra a megoldás.

A MiniCRM-ben található öt legfontosabb riport a következő:

  1. Új érdeklődők
  2. Lezárási arány
  3. Felhasználók aktivitása
  4. Értékesítés lépései
  5. Aktivitás a modulban

Ahhoz, hogy elérd ezeket a riportokat, a modul neve mellett található lefele mutató nyílra kattintva a Riportok opciót kell kiválasztanod.

Riportok

Minden MiniCRM-es riportnak hasonló felépítése van. Bal oldalon egy grafikont találsz, ami alatt általában egy táblázat is található, jobb oldalon pedig szűrőket tudsz beállítani a riportra vonatkozólag.

Az alábbi lehetőségekre tudsz szűrni:

  • Adatlap rögzítés dátuma: Az az idősáv, aminek a riportjai épp érdekelnek téged.
  • Felhasználók és csoportok: Tudsz szűrni mindenkire, csoportokra és egyéni felhasználókra is.
  • Nézet: Heti, Havi és Negyedéves nézet között tudsz választani.
TIPP: Minden riport táblázatában, ahol kék számot látsz, az kilistázható ha rákattintasz, így egyből neveket tudsz rakni a számok mögé!

Új érdeklődők riport

Ez a riport megmutatja, hogy adott időszakban hány adatlap került be a rendszerbe.

Új érdeklődők riport

Lezárási arány riport

Ez a riport kiszámolja, hogy az értékesítéssel foglalkozó kollégák milyen sikerességgel zárnak le ügyleteket.

Lezárási arány riport

Felhasználók aktivitása riport

Ebben a riportban egy átfogó képet kapsz arról, hogy az egyes felhasználók hány darab és milyen típusú feladatot zártak le adott időszakban. Ebben a MiniCRM-ből küldött emailek száma és telefonhívások is szerepelnek (ha a MiniCRM CAllLog alkalmazás is telepítve van Androidos készülékre).

Ebben a riportban egy egyedi Lezárás típusa nevű szűrőfeltétel is szerepel, ahol ki tudod választani, hogy a sikeres vagy sikertelen teendők száma érdekel téged.

Felhasználók aktivitása riport

Értékesítési lépések riport

Ebben a riportban az általad kiválasztott időszakban létrejött adatlapok státuszát tudod megnézni.

Értékesítési lépések riportAktivitás a modulban riport

Ez a riport megmutatja órákra lebontva, hogy ki mikor és mennyit kattintott a MiniCRM-ben. 1 óra 5 perces blokkokra van bontva és minél zöldebb egy kis blokk, annál többet dolgozott a felhasználó abban az 5 percben.

Aktivitás a modulban riport

Új riport létrehozása 

A MiniCRM-ben legördülő mezőkből tudsz riportot készíteni magadnak, amit általában kördiagramon ábrázolva tudsz átlátni. Ahhoz, hogy létrehozz egy ilyet, a riportok főoldalának alján található Új riport gombra kell kattintanod. 

A következő képernyőn tudod testreszabni a riportodat.

Ahhoz, hogy új elemzett mezőt tudj kiválasztani, a Mező hozzáadása gombot kell megnyomnod, a felugró ablakban pedig ki tudod választani, hogy melyik legördülő mezőből szeretnél riportot készíteni. Új riport létrehozásakor maximum három legördülő mezőt tudsz kiválasztani.

Amennyiben egyedi riportokat szeretnél létrehozni a Google táblázat szinkronizáció segítségével folyamatosan naprakész riportokat tudsz elkészíteni. Erről az alábbi linken tudhatsz meg többet.