Szűrők szinkronizálása és szegmens szűrés

Szűrők szinkornizálása Google táblázattal

A szűrőknek rendkívül fontos szerepük van a MiniCRM-ben. A szűrők által kilistázott adatokat szinkronizálni tudjuk Google táblázattal, ezáltal mesés egyedi riportokat, kimutatásokat készíthetsz, amely segít a cég működésének ellenőrzésében.

Miután elmentetted a szűrőt (vagy egy korábban elmentett szűrőt megnyitottál), utána kattints a Mentés fájlba gombra, és válaszd a Szinkornizálás Google Táblázattal lehetőséget. 

A felugró ablakban a Nincs megosztva opció helyett állítsd be a Megosztva lehetőséget, és másold ki a megjelenő linket. 

Ezután a linket illeszd be egy üres Google táblázat A1-es cellájába. Azt a munkalapot, ahova a szűrő adatai kikerülnek ne módosítsd, ne szerkeszd, hanem hozz létre új munkalapot, és ott készíts riportokat. 

Amennyiben módosítani szeretnéd a Google táblázatban megjelenő adatok listáját (pl. plusz egy mezőt szeretnél látni a táblázatban), akkor a szűrőt kell módosítanod. A módosítást követően nagyjából egy órán belül a táblázatban megjelenő adatok is módosulni fognak.

Amennyiben a Google táblázat szinkronizációt használod és a Google táblázatban olyan cellába írsz bele, ahol van adat, a szinkronizáció azonnal megszűnik. Ezért javasoljuk, hogy mindig egy másik munkalapon készíts kalkulációkat, diagrammokat.

Szegmens szűrő

Szegmens szűrő abban segít, hogy az egyik modulban lévő adatlapokat egy másik modul adatai alapján tudd listázni. 

TIPP: Ahhoz, hogy ez működjön, fontos, hogy a cégnek/ személynek mindkét modulban legyen adatlapja. 

A szegmens szűrőhöz először készíts egy szűrőt az egyik modulban, szűrj rá azokra az adatokra, amik fontosak neked, majd ezt mentsd el. Ezután a Mentés melleti kis legördítő nyílra kattintva válaszd ki a Megjelölés szegmensnek lehetőséget.

Ezt követően a másik modulban hozz létre egy szűrőt, és új kötelező feltételként válaszd az Egyéb kategóriából az Egyéb: szegmens lehetőséget. Ezután válaszd ki annak a szegmens szűrőnek a nevét, amelyet az imént elmentettél. Ezután itt is beállíthatsz további szűrési feltételeket. 

Példa a szegmens szűrő használatára

A Megrendelések modulban rászűrünk azokra, akik az elmúlt 30 napban rendeltek tőlünk, ezt elmentjük szegmensnek. Az Értékesítés vagy Partnerek modulban létrehozunk egy másik szűrőt, amiben kötelező feltételnél a fent leírt módon megadjuk az elkészített szegmensünket. Így láthatjuk, hogy az összes ügyfelünk közül ki rendelt az elmúlt 30 napban. A kapott eredményt plusz szűrés feltételekkel tovább szűkíthetjük.