Szűrők

A szűrő az egyik legfontosabb funkció a MiniCRM-ben, rengeteg egyéb funkció épül rá, például az automatizmusok.

Egy szűrő létrehozásának két fő előnye van:

  • Könnyen és gyorsan tudod szegmentálni az adatbázisodat.
  • Riportokkal tudod ellenőrizni céged hatékonyságát.

A legegyszerűbb szűrő, amit elérsz a státuszok szerinti szűrés, ezt közvetlenül a modul státuszainál találod. Ha rákattintasz egy státusz nevére az adott modulban jobb oldalon, akkor a bal oldalon már csak azokat az adatlapokat találod, amik abban a státuszban találhatóak.

A komplexebb szűrőket úgy éred el, ha a kívánt modulban a jobb felső sarokban található Szűrő gombra kattintasz.

Szűrők

Az alábbi opciókat találod itt:

  • Szűrő létrehozása: ide kell kattintanod, ha új szűrőt szeretnél létrehozni.
  • Szűrő megnyitása: ide kattintva korábban elmentett szűrőidet találod.
  • A legutóbbi szűrők között az 5 legutoljára megnyitott szűrődet találod.
  • Felelős: adatlap felelősekre tudsz szűrni egy kattintással.

Ahhoz, hogy létrehozz egy új szűrőt, kattints a Szűrő létrehozása opcióra.

A szűrők képernyőjének két része van:

  1. Új feltétel
  2. Mező hozzáadása

Új feltétel

Ahogy a fenti képen is látszik, ha új szűrőt hozol létre, alapértelmezetten a Felelős és a Státusz mezők szűrhetőek. A zöld Új feltétel gombra kattintva viszont bármilyen MiniCRM-ben tárolt adatlapi mezőt be tudsz állítani, mint szűrési feltétel.

A felugró ablak szintén két részre oszlik. Bal oldalon találod a fő szűrési feltételeket, jobb oldalon pedig magukat a szűrhető adatmezőket (példa: Adatlap kategória tartalmazza az összes adatlapi mezőt).

Miután a feltételt hozzáadtad, rá tudsz kattintani és ki tudod választani a kívánt értéket.

Ha megnyomod az OK gombot, a kiválasztott érték bekerül a szűrőbe és egyből a szűrt listát fogod látni a képernyődön. Ha törölni szeretnéd ezt a hozzáadott feltételt, a kuka ikonra kattintva tudod ezt megtenni.

Mező hozzáadása

A szűrőnek két féle nézete lehet:

  1. listanézet, ahol azt látod, hogy mely adatlapok felelnek meg a beállított szűrési feltételeidnek, illetve
  2. táblázatos nézet, ahol az adatlapokon szereplő fontosabb információkat is meg tudsz jeleníteni a szűrőben. 

A táblázatos nézetre az alábbi gombra kattintva tudsz átváltani.

Ezen a részen tudod kiválasztani, hogy a szűrőben megjelenő találatok mely adatait szeretnéd megjeleníteni. A zöld Mező hozzáadása gombra kattintva tudod bővíteni a táblázat oszlopait azokkal a mezőkkel, amiket egyből látni szeretnél. Maximum hat oszlopot tudsz megjeleníteni a szűrőben, minden további mező már csak az adatok táblázatkezelőbe történő letöltése után fognak megjelenni.

A szűrődet a kék Mentés gombra kattintva tudod elmenteni, ekkor kell megadnod egy olyan nevet, amely alapján később megtalálod a Szűrés, majd a Szűrő megnyitására kattintva.

Pro tipp: Ha a sablon neve mögé beírod, hogy @ és a saját neved (pl.: @Minicrmhelpfejlesztes), akkor tudjátok, hogy ki hozta létre az adott sablont. Így mindig könnyebben meg fogod találni.

Miután elmentetted a szűrődet, a Mentés fájlba gombra kattintva tudod kimenteni ezeket az adatokat egy Excel táblázatba vagy meg tudod osztani a szűrő tartalmát egy Google táblázattal is, a Szinkronizálás Google Táblázattal lehetőségre kattintva. 

Szűrők

 

Hogyan tudod megtekinteni a korábban elmentett szűrőket?

A Szűrés, majd a Szűrő megnyitására kattintva megjelennek a korábban elmentett szűrők, a listában keresni is tudsz a jobb felső sarokban lévő kereső segítségével. 

Ha szeretnéd átnevezni a szűrődet, a kék Mentés gomb melletti lefele mutató nyílra kattintva az Átnevezés opciót kiválasztva tudod ezt megtenni.

Ha pedig törölni szeretnéd a szűrődet, akkor a Szűrő megnyitása gombra kattintva és az egeredet a törölni kívánt szűrőre mozgatva fogod látni a sor végén a piros kuka ikont. A piros kuka ikonra kattintva eltűnik a mentett szűrők közül a kiválasztott szűrő.

 

A következő videóban megmutatjuk, hogy miként tudsz egy szűrőt elkészíteni a MiniCRM-ben és annak tartalmát hogyan oszthatod meg egy Google táblázattal: