Túl kell járni a körülmények eszén – Dr. Zolnay Judit

Zolnay Judit - Cégépítők

„A bizalom olyan, mint a befektetés. Vezetőként oda kell adni és hagyni kell a munkavállalókat hibázni is, mert akkor tud kialakulni bennük a tulajdonosi szemlélet” – osztotta meg velünk Zolnay Judit értékes gondolatait, aki több mint 25 évnyi felsővezetői tapasztalatát összegezte a beszélgetés során. A Forbes listája szerint Judit Magyarország egyik legbefolyásosabb nője, aki a Metlife vezérigazgatói pozícióból ült át a vállalkozói székbe. Milyen multis karrier után saját KKV-t építeni? Hogyan hasznosíthatók a korábbi évek multis tapasztalatai a vállalkozói közegben? Sok személyes és gyakorlati példa mellett erről beszélgettünk az epizód során.

„Cégvezetőként neked kell elmondani, hogy mit rontottál el az elmúlt időszakban és mit tanultál belőle. Aki erre képes az óriásit fog nyerni. Olyan elkötelezettséget és rajongást tud kialakítani, amit máshogy nem.” – meséli Zolnay Judit, aki a saját bőrén is megtapasztalta, hogy a kíméletlen őszinteség és a bizalmi légkör elképesztő mértékben növeli a produktivitást és a csapatszellemet. „Vedd körül magad olyan emberekkel, akik jó kérdéseket tudnak feltenni. Szembesítenek azzal, hogy hol állsz. A válaszokon pedig ne sértődj meg” – tanácsolja Judit a vezetőknek, cégmérettől függetlenül. A fejlődéshez ugyanis szokásokon, berögződéseken és szemléleten kell változtatni. Méghozzá a felsővezetőtől kezdve.

„Túl kell járni a körülmények eszén. Muszáj új dolgokkal próbálkozni, mert a régi dolgok már egyáltalán nem biztos, hogy működnek” – a mai világban szinte semmit nem érnek a múltbeli adatok, mert semmi nem olyan, ami abban a korábbi időszakban benne volt. Időnként át kell ütni a megszokásokat, és nyitottá válni az innovációkra. A valós innovációk pedig mindig kívülről jönnek. Érdemes tehát keresni a jó gyakorlatokat. Az országhatáron kívül is.

Az epizód során választ kaphatsz olyan kérdésekre, mint például:

  • Miért hagyta ott Zolnay Judit a vezérigazgatói pozíciót?
  • Mikor jött el a saját cég gondolata?
  • Hogyan hasznosítható a multinacionális tapasztalat a KKV szektorban?
  • Milyen módon lehet innovatív vállalatot építeni?
  • Mennyire bíznak meg a munkavállalókban a magyar vezetők?
  • Jellemző-e a magyarokra a növekedési szemlélet?
  • Miért fontos az, hogy a munkavállalók hibázzanak?
  • Mit tehet egy jó vezető az ideális munkahelyi légkör megteremtéséért?
  • Milyen tényezők befolyásolják a vezetői énmárkát?
  • Mennyire nyitottak a cégek a változásra?
  • Hogyan lehet túljárni a körülmények eszén?

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Spotify: kattints ide
Apple Podcast: kattints ide
SoundCloud: kattints ide
Google Podcast: kattints ide
Youtube: kattints ide

Nem szeretnél csak sodródni az árral, és te is túljárnál a körülmények eszén? A MiniCRM-mel akár ez is lehetséges. Kattints a linkre az EXTRA tartalmakért!


A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.