Hogyan dőlnek meg a legnagyobb KKV mítoszok a MiniCRM bevezetés után? – Bencze Attila – MiniCRM tréner

Cégépítők - Bencze Attila

„A legnagyobb probléma, hogy a magyar KKV-k káoszban élnek és nincs fókusz. Ezen segít a rendszer bevezetése” – osztotta meg velünk értékes meglátásait Bencze Attila, aki az ősidők óta foglalkozik a MiniCRM-mel. Ennélfogva több száz cégnek segített már rendszert kiépíteni és több ezer projektbe látott bele. Mik azok a tipikus hibák, amiket a cégek elkövetnek? Milyen tévhiteket és mítoszokat segít a MiniCRM egyből megdönteni? Ebből a 10 évnyi tudást felölelő, mastermindnak is beillő epizódból kiderül.

„Egy munkavállaló átlagosan 1,5-3 órát tölt e-mailek megválaszolásával egy nap. Ha ez nincs automatizálva, akkor az elvesztegetett idő nagyon sokba kerül.” – vélekedik Bencze Attila, aki szerint egy kis cégnél nem fér bele az, hogy egy munkavállaló olyan feladatokkal foglalkozzon, aminek nincs értelme. Ezeket az időrabló tevékenységeket tudják azonnal kiváltani a sablonok.

„Sokan azt gondolják, hogy a sablon azt jelenti, hogy mindenki ugyanazt a megoldást kapja. Pedig nem. A jó sablon olyan, ami abban segít, hogy a személyes figyelmet érezze belőle az ügyfél, de azt rövid határidőn belül.”

„Két típusú cég van. Az egyik fenntartható szeretne lenni és nem érdekelt a növekedésben. A másik pedig skálázhatóvá szeretné tenni a tevékenységét, mert nem tud olyan ütemben munkaerőt toborozni, mint ahogyan növekszik” – meséli Bencze Attila, aki szerint mindkét cégnek ugyanarra van ilyenkor szüksége csak más szemszögből. A probléma ugyanis az, hogy az emberek energiái végesek, előbb-utóbb hibáznak. A rendszerszemlélet, átláthatóság és a teendők csoportosítása és priorizálása a legnagyobb kihívás mindenütt. Automatizált folyamatokkal konkrét, tartós eredményeket lehet elérni. Ráadásul az átláthatóság mellett egy belső minőségbiztosítást is jelentenek. A riportok pedig lényegesen megkönnyítik a delegálást és a döntéshozatalt.

A terjedelmes epizód gondolatai minden cégvezető számára megszívlelendők, akik szeretnének az átlagból kitűnni.

Olyan kérdésekre kaphatsz választ az epizód meghallgatása során, mint például:

  • Mik azok a tipikus hibák, amiket a hazai cégek elkövetnek?
  • Milyen hiedelmek élnek az emberek fejében a CRM rendszerekkel kapcsolatban és ezek miért nem igazak?
  • Melyek azok a legnagyobb KKV mítoszok, amiket az évek során sikerült Bencze Attilának megdönteni?
  • Mennyi és milyen jellegű emberi munkát tudnak kiváltani az automatizált folyamatok?
  • Hogyan néz ki a MiniCRM használata a gyakorlatban? Kinek való és kinek nem?
  • Milyen mértékben kell részt vennie egy cégvezetőnek a szoftver tervezése és bevezetése során?
  • Mi az ügyfél adatbázis legnagyobb előnye?
  • Milyen előnye van a riport készítésnek és hogyan segítik ezek az információk a döntéshozatalt?
  • Mi az a TOP3 dolog, ami a KKV-k életében a legtöbb időt elveszi és nem szoktak gondolni rá?

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Spotify: kattints ide
Apple Podcast: kattints ide
SoundCloud: kattints ide
Google Podcast: kattints ide
Youtube: kattints ide

Megszüntetnéd a káoszt a cégednél, hogy a lényegre fúkuszálhass? A MiniCRM-mel akár ez is lehetséges. Kattints a linkre az EXTRA tartalmakért!


A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.