Növekedés vagy fenntarthatóság – milyen célkitűzésekkel építsünk céget? – Balogh Petya és Litkai Gergely

Cégépítők - Balogh-Litkai

“Azoknak a cégeknek marad piaca, akik nem a környezet kárára teremtenek értéket” – mesélte nekünk Balogh Petya az STRT alapítója, aki az egyik legismertebb magyar angyalbefektető. Az érdekes trend egyben azt is jelenti, hogy a fenntarthatóság és a környezet védelme már nem lehet csupán jó reklámfogás a cégek részéről, mert a felnövekvő generáció nagyon szigorúan nézi ezeket a szempontokat, és sokkal fontosabb nekik egy vásárlási döntés előtt, mint maga a termék.

“Most érdemes feláldozni valamennyire a profitrátádat, hogy befektetsz úgy, hogy ellenállóképesebb legyél” – hangsúlyozza Litkai Gergely a Dumaszínház alapítója, aki szerint akár évekkel előre is meg kell előzni azokat az akadályozó tényezőket, amelyek ma lehet, hogy fájdalmas kiadással járnak, de évek múlva ennek az összegnek a sokszorosát fizetnénk ki ugyanerre a problémára.

„A Cégépítők podcastben Egerszegi Krisztián ezúttal Balogh Péter befektetővel és Litkai Gergellyel, a Dumaszínház egyik tulajdonosával beszélgetett arról, hogy napjainkban milyen célok és jövőképek mentén érdemes céget alapítani.

Az adásban a jelen és a közelmúlt magyarországi céges kultúrája ugyanúgy nagyító alá kerül, mint a meghívott vendégek cégeinek saját ökológiai lábnyoma. Megvizsgálják az ügyfelek, vásárlók edukációjának a fontosságát, és a vállalkozók közötti tudásmegosztás hiányáról és igényéről is beszélgetnek.

Az adás hallgatói közelebb kerülnek egy kicsit a startup gondolkodásmódhoz és a magyar, valamint a nyugati vállalkozói hozzáállás alapvető különbségeivel is megismerkednek.

De nemcsak ezekről lesz szó, a teljesség igénye nélkül a következő témákat vették elő a szereplők a műsorban:

  • Növekedés, vagy fenntarthatóság, merre tart ma egy fiatal cég?
  • A hosszútávú fenntarthatóság mennyire szempont, amikor Balogh Petya új céget alapít?
  • A Dumaszínház hogyan törekszik az ökológiai lábnyomának a csökkentéséhez?
  • Racionális befektetések a fenntarthatóság felé
  • A magántőke miért jelent meg újra a startup színtéren?
  • Hogyan érdemes külső finanszírozásba kezdenie egy cégnek?
  • Milyenek a magyar cégek, mennyire érdemesek befektetésre?
  • Mi a különbség a klasszikus magyar KKV-k és a startupok között?

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Spotify: kattints ide
Apple Podcast: kattints ide
SoundCloud: kattints ide
Google Podcast: kattints ide
Youtube: kattints ide

Szeretnél növekedni, de közben a fenntarthatóságra is hangsúlyt fektetnél? A MiniCRM-mel akár ez is lehetséges. Kattints a linkre az EXTRA tartalmakért!


A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.