„Rohadt nehéz volt!” – Semsei Rudolf, a Vakvarjú és a Budapest Party Service tulajdonosa

Semsei Rudolf - Cégépítők

„A Jóisten diót ad a kezünkbe, de azt nekünk kell feltörni” Semsei Rudolf vendéglátósként több sikeres vállalkozás tulajdonosa, szerinte egyértelmű, hogy aki sikeres vállalkozó akar lenni, annak rengeteget kell dolgoznia. A Cégépítők podcast legújabb adásában betekintést nyerhetünk a ’90-es, 2000-es évek vezetői és vállalkozói kultúrája mellett egy kiemelkedően sikeres vállalkozó gondolkodásmódjába és életpályájába is.

„Ma folyamatosan azon dolgozol, hogy hogyan lehetsz minél szerethetőbb munkahely” – az alkalmazotti gondolkodás is rengeteget változott az elmúlt 20-30 évben, és ezt észre kell vennie, le kell reagálnia annak, aki a vezetőként a pályán akar maradni. Semsei Rudolffal az üzleti élet emberi oldaláról, bizalomról és a magyar vállalkozások generációváltásáról is beszélgettünk.

A Cégépítők podcastben Egerszegi Krisztián egy olyan vállalkozóval beszélgetett, aki egy rendkívül nehéz piacon találta meg a számításait, és 20 év alatt a B2B és B2C vendéglátás meghatározó cégeit építette fel.

Cégépítés a nulláról, szervezetfejlesztés és motiválás, a vendégekhez és a munkatársakhoz való emberséges hozzáállás – erről szól a legújabb Cégépítők podcast adás.

A több mint kétórás adásban alapvető, azonnal elvihető tanácsok mellett az elmúlt 30 év magyar vendéglátózásának fejlődéstörténeti áttekintése is hallgatható:

  • Semsei Rudolf a Vakvarjú és a Budapest Party Service tulajdonosa, komoly sportember és négygyermekes családapa.
  • A kezdetek, éjjel-nappal vendéglátás és a ’90-es évek nagy pillanatai.
  • Sikeres rendezvényszervezőként miért vesz át valaki egy éttermet? Szerelemprojekt, presztízs, vagy a még nagyobb bevétel motiválja?
  • Miben és hogyan változott az évek alatt a vezetői stílusa Rudolfnak? Mi volt az első és legnagyobb csalódása vezetőként, és hogyan kell a hasonló helyzeteket értékelnie egy vezetőnek?
  • 2003 óta épül Rudolf cégbirodalma. Mik voltak a főbb mérföldkövek ezen az úton?
  • Miért fontos a bizalom? Miért vagyunk ebben rendkívül rosszak mi magyarok, és ennek milyen hatásai vannak az üzletmenetre, a generációváltásra?
  • Miért kiemelkedően fontos a pozitív gondolkodás?
  • Mi a fontosabb, mitől lesz sikeres egy projekt, és mennyire kell már a tervezőasztalon stimmelnie minden számnak?
  • Cukrászda, étterem, catering, önkiszolgáló étterem…hogy lehet ezt bírni úgy, hogy közben látszólag Rudolf rendkívül egyben van?
  • Vannak szabályok: otthon nem foglalkozunk a céggel, együtt étkezünk és nem nézünk sorozatokat…
  • A jó csapat a kulcsa a sikeres vállalkozásoknak, de törődni kell velük, hogy folyamatosan összetartóak legyenek.
  • Hogyan lehet kiszakadni az évtizedes mókuskerékből, a napi tűzoltásból?

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Spotify: kattints ide
Apple Podcast: kattints ide
SoundCloud: kattints ide
Google Podcast: kattints ide
Youtube: kattints ide

Szerethető munkahely, sikeres cég a MiniCRM-mel! Kattints a linkre az EXTRA tartalmakért!

A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.