“Ez nem csak üzlet, ez család!” – Fazekas Zsolt és Bálint az Euronics Magyarországról

Cégépítők - Fazekas Zsolt és Bálint - Euronics

“Mindig azt a tudást kell megtalálni, ami a holnapután kérdéseire adja meg a választ”Fazekas Zsolt és Bálint apa és fia, egyben Magyarország egyik legsikeresebb családi vállalkozásának a vezetői. Az 1980-as évek végén alapított Vöröskő Kft. ma az Euronics Magyarország mögött álló cég, amelynek kezdeti éveiről, majd az azt követő 35 évről meséltek a Cégépítők podcast legújabb adásában.

“Két-három évente szükséges a paradigmaváltás” – mondja Fazekas Zsolt a fejlődésről és egyben a generációváltásról, amely szerinte elengedhetetlen ahhoz, hogy folyamatosan növekedjenek. A műsorban a sikeres generációváltás kulcsáról és az ehhez szükséges hozzáállásról is szó volt. Szóba kerültek az elmúlt 35 év vállalkozói és cégépítői tapasztalatai és tanulságai, amit egy nulláról építkező cég életén keresztül hallhatunk.

A Cégépítők podcastben Egerszegi Krisztián két olyan cégvezetővel beszélgetett, akik egy elképesztően kompetitív piacon állják meg a helyüket nap, mint nap és növekednek évről-évre. A tanulás és az innováció fontossága mellett szóba kerülnek olyan, azonnal hasznosítható tanácsok, amelyek a marketing, az értékesítés és a cégépítés területén is azonnal hasznára válnak annak, aki fejlődni akar.

  • A közel kétórás adásban egy sikeres családi vállalkozás főszereplőivel és a sikerhez vezető úttal ismerkedhetnek meg a hallgatók:
  • Fazekas Zsolt és Fazekas Bálint a Cégépítők podcast vendégei, akik elmesélik, hogyan lett egy kis balatonfüredi kereskedésből az övék Magyarország egyik legnagyobb műszaki áruháza.
  • Fazekas Zsolt az első évek nehézségeiről, küzdelmeiről, a ‘80-as, ‘90-es évek kereskedelmi légköréről.
  • Miben változtak a körülmények több mint 30 év alatt, mennyire gyorsult fel a világ, és mi kell ahhoz, hogy ne maradjon le valaki a versenytársakhoz képest? Mi egy magyar vállalkozás legnagyobb kihívása?
  • Hogyan indul el egy generációváltás egy családi cégben, miként néz ki ez a gyakorlatban?
  • Az Euronics a hazai online műszaki kereskedelem egyik meghatározó szereplője, de hogyan jutottak el idáig?
  • Milyen célok kellenek ahhoz, hogy valóban boldogok legyenek a tulajdonosok és a cégvezetők, hogyan kell ezeket megfogalmazni és betartatni?
  • Gyakorlati tippek hatékonyságról, fókuszról, menedzsmentről.

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Spotify: kattints ide
Apple Podcast: kattints ide
SoundCloud: kattints ide
Google Podcast: kattints ide
Youtube: kattints ide

Családi vállalkozásból sikeres nagyvállalat – a MiniCRM ebben is segít. Kattints a linkre az EXTRA tartalmakért!

A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.