1 milliárdos befektetés a Foodpanda újraépítése után a saját cégébe – Patai Zoltán / Flawless

“Én nagyon örülnék, ha Magyarországról kiindulva építenénk nagy céget” – Patai Zoltán multiknál edződött, tanácsadóként és nemzetközi környezetben projektmenedzserként gyűjtötte a tapasztalatokat, hogy aztán a Netpincér vezetőjeként egy ételkiszállítással foglalkozó technológiai startupnál is sikert sikerre halmozzon. Most mégis a saját vállalkozása építőjeként beszélgetett Egerszegi Krisztiánnal. A Flawless már az indulásnál a nemzetközi piacra fókuszált, Magyarországról nézve pedig hatalmas befektetői támogatást kapott ehhez.

„2-3 havonta hátralépek, mert látnom kell, hogy jól haladunk-e” – Zoli életében és szakmai útjában nagyon fontos a folyamatos tanulás, és a különböző menedzsment szemléletek jó arányú kombinálása. Jól jött ez akkor is, amikor rengeteget vállalt alkalmazottként és egyszerre három ember munkáját végezte el, és persze jól jött akkor is, amikor egy nagy startupot kellett a HR-től a sales-en keresztül a fejlesztésig megreformálnia.

A Cégépítők Podcastben Egerszegi Krisztián egy olyan cégvezetővel beszélgetett, aki már régen hátradőlhetett volna, és top menedzserként kényelmesen élhetne nagyobbnál nagyobb cégek vezetői székében, de ő mégis inkább a saját cége építését választotta.

Történetek tanulásról és menedzsment szemléletről egy olyan cégvezetőtől, aki Magyarországon akar nemzetközi értelemben is nagy céget építeni:

  • Multinál kezdte, majd egy ételkiszállító startupnál ért el nagyon komoly sikereket, de itt sem volt megállás. A Cégépítők Podcast vendége Patai Zoltán a Flawless-től.
  • Zoli olyan tudást szedett össze már egészen fiatalon a munkája során, amelyet esélye sem lett volna iskolában megtanulni. De mit csinált ezért a tudásét, és hogyan tudja ezt kamatoztatni?
  • Komoly nemzetközi projektmenedzseri tapasztalattal egy nemzetközi hátterű hazai startup vezetője lett. Mennyire vette jól Zoli az akadályokat és hogyan tudott boldogulni ebben az új helyzetben?
  • Nehéz egy közel két évtizedes szervezetbe érkezve radikális változásokat kieszközölni, legalábbis elsőre valószínűleg mindenki ezt gondolná. De milyen volt a gyakorlatban hozzányúlni gyökeresen egy ilyen céghez?
  • Zoli egyik fő motivációja a tanulás volt, de mégis kitől és hogyan tudott tanulni, és mit tudott ezekből továbbvinni a saját cégébe?
  • A cégépítő mindig is saját vállalkozást akart, de kellett hozzá 10 évnyi tanulás, hogy a saját cége már repülőrajtot vehessen – anyagi és tudás tekintetében egyaránt. Hogy indult a Flawless és mire elég 1 millió dollárnyi befektetés?
  • Fontos az anyagi biztonság, ami akár évekig is működik, amíg jelentős profitot termel, ehhez kellett az elsőre hatalmasnak tűnő befektetés. A befektetés természetesen nem ingyen pénz, de egy jó befektető nem is várja el a cégvezetőtől, hogy nélkülözzön. Hogy fog akkor meggazdagodni a cégvezető?
  • Hova lehet még növekedni, merre lehet mozogni a Flawless-szel? Mi kell egy esetleges következő befektetési körhöz?
  • Magyar vagy külföldi befektetőkkel könnyebb dolgozni? Van egyáltalán különbség? Mik az elvárások befektetői oldalról, és milyen tapasztalatai vannak Zolinak a Flawless-szel?

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Spotify: kattints ide
Apple Podcast: kattints ide
SoundCloud: kattints ide
Google Podcast: kattints ide
Youtube: kattints ide

Segítünk megtenni a következő nagy lépést a te cégednek is. Kattints a linkre a MiniCRM-es EXTRA tartalmakért!

A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.