Győzz meg és uralkodj – a meggyőzéstechnikáról Dr. Újszászi Bogár Lászlóval

Cégépítők - Dr. Újszászi Bogár László

„Vajon mi történik az agyban az előtt, hogy döntést hoz?” – meglepő, de ezt már számos kutatás megválaszolja. A hétköznapok során rengeteg olyan szituációba kerülhetünk, mikor valakit szeretnénk meggyőzni. Azt hinnénk, hogy a megfelelő érvelést cégen belül az értékesítők tudják leginkább hasznosítani, de ha távolabbról nézzük egy jól használt meggyőzés technika elsajátítása mindenki számára fontos lehet. Karizma és határozottság, nem árt, ha rendelkezünk ezzel persze, de még inkább fontos, hogy az emberi agy döntés meghozatalának folyamataival is tisztában legyünk tudományos szempontból, ahhoz, hogy biztosan meg tudjuk győzni a másik felet.

Dr. Újszászi Bogár László, a meggyőzéstechnika magyar hangja, aki a számos kutatáson, teszten keresztül vizsgálja már évek óta, hogy pontosan mi is történik különböző választási szituációkban az agyban. Ami még ennél is érdekesebb, hogy az eredményeket az üzleti életben több cégnél is hasznosította már, sikeresen.

„Én azt látom, hogy a cégeknél az egyik legnagyobb kidobott pénz az az, hogy az értékesítők előre meghoznak egy döntést az ügyfél helyett.„ – fejti ki a szakértő a véleményét az epizódban. Ha kíváncsi vagy, mik lehetnek a legnagyobb érvelési hibák az értékesítésben, vagy tudni szeretnéd, hogyan ragadd meg a potenciális ügyfelek figyelmét, kiemelten ajánljuk neked a Cégépítők legújabb részét.

Ebben az adásban ezeket a témákat beszélik át alaposan:

  • Hideg e-mail csúcsra járatva, így csinálja egy profi. Ezt eredményezte Krisztián és László közös munkája. „A legtöbbször ott szokták a hibát elkövetni az értékesítők, hogy folyamatosan a tudatot szeretnék meggyőzni, miközben nem az hozza meg a döntést, hanem a tudatalatti!” – vagyis, hogyan üzenj a tudatalattinak és általános hibák az értékesítési folyamat legelején.
  • Marketing és sales, mi történik, ha nincs összhang köztük? Hogyan és miért kérdezzünk már az értékesítési folyamat legelején?
  • Néha jó a változás, így győzd meg erről a csapatodat is. Meggyőzéstechnika használata a vezetésben. Motiváció, példamutatás és ezzel kapcsolatos kutatási eredmények használata a gyakorlatban.
  • Címkézés és döntési költség fogalmának tisztázása, hogyan használd ezeket megfelelően. „Amikor egy beosztott azt látja, hogy egy vezető nem következetes az az egyik legnagyobb vezetői personal branding romlás, hiszen alapvetően az agy azt szereti, ha valamit ki tud számítani.„ – így kommunikálj, ha jó vezető akarsz lenni.
  • Bevonástechnika bemutatása és hasznossága. Fontos vezetői feladatok még a változtatások bevezetése előtt.
  • Meggyőzéstechnika a HR területén. Feljebb lépési lehetőségek, fizetésemelés és ezeknek megfelelő kommunikációja a dolgozók felé.
  • A marketing és sales feladata, felelősségé, az áremelés során. Így indokold és csomagold, ha árat emelsz. Panaszok, visszajelzések kezelése konkrét példákkal.
  • Ezt tedd, ha nem fizet az ügyfél és így győzd meg bármiről a felettesedet. László elmondja mi a legjobb időzítése és csomagolása egy kérés átadásának. Legvégül egy dolog, amit minden cégvezetőnek javasol a szakértő.

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Pörgesd fel az értékesítést a meggyőzéstechnika és a MiniCRM hatékonyságnövelő megoldásaival! Kattints a linkre a MiniCRM-es EXTRA tartalmakért!

A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.