Kétfaktoros authentikálás

A MiniCRM-be való bejelentkezésnél van lehetőséged kétfaktroros belépésre. Ilyenkor, miután megadtad az email címedet és jelszavadat, a mobil eszközödön látható 6 jegyű kódot is meg kell adnod, így növelve a rendszered / adataitok biztonságát.
A biztonságos használathoz javasoljuk, hogy mindenképpen állítsd be valamelyik opciót, hogy más ne férjen hozzá a MiniCRM fiókodhoz.
Adminisztrátor felhasználó az összes felhasználó beállÍtásait felül tudja írni. Pl.: Probléma esetén másik felhasználó két lépcsős authentikálását deaktiválni (Pl.: elvesztett telefon)

Profil oldalad jobb oldalán beállíthatod azt, hogy ha egy új helyről (pl. mobiltelefonról, másik számítógépről vagy böngészőből) jelentkezel be, akkor az email cím és jelszó megadása után szükséges legyen-e ellenőrző kód megadása a belépéshez. A beállításhoz a Kétfaktoros authentikálás > Típus mezőben válaszd ki azt a módot, ahogy a kódot meg szeretnéd kapni.

Az SMS-t csak akkor tudod kiválasztani, ha előtte a Profil oldaladon, a Kapcsolat résznél aktiváltad az SMS küldést.

Amennyiben nem kaptad volna meg a kódot tartalmazó SMS-t úgy a bejelentkezést egy 5-10 perc után próbáld újra.

 

 

Bejelentkezéskor, a telefonszámra érkező kódot az email cím és jelszó beírását követő 5 percen belül fel kell használnod, azután új kódot kell igényelned.

Google Authenticator használatánál, fel kell telepítened a mobilodra az alkalmazást.

  1. Telepítés után állítsd be a Google Authenticator opciót.
  2. A megjelenő ablakban látható lesz egy QR kód és egy egyedi azonosító. Mindkettő arra alkalmas, hogy a telepített alkalmazás beazonosítsa a felhasználói fiókodat, így csak az egyiket kell használni. Hozzáadás után kiléphetsz az ablakból. Később ez az ablak nem fog megjelenni.
  3. Miután hozzáadtad a Google Authenticator-hoz a MiniCRM felhasználói fiókodat, minden alkalommal, amikor belépsz a Google Authenticator-ba, meg fogod találni a listában.
  4. Ha új eszközről vagy böngészőből lépsz be a MiniCRM-be, akkor szükséged lesz a Google Authenticator-ban aktuálisan érvényes 6 jegyű számra.