MiniCRM Számlázó bejelentése

2021. január 4-től megszűnt a számlázó programok bejelentési kötelezettsége!
A PM rendelet 3. §-a 2021. január 4-től hatályon kívül helyezte a bejelentési
kötelezettségét előíró jogszabályi rendelkezést (Számlarendelet 11. §).

A 2014. október 1-jétől hatályos rendelet alapján, aki számlázóprogramot használ, köteles az általa használt, illetve használatból kivont számlázó programot és/vagy online számlázó rendszert az adóhatósághoz bejelenteni.

Általános rendelkezés

Az NGM rendelet alapján a 2014. október 1-jét megelőzően beszerzett és 2014. október 1-jén még használatban lévő számlázó programok, igénybe vett online számlázó rendszerek, továbbá használatba vett, számla kibocsátására alkalmas saját fejlesztésű programok adatait az adóalanynak 2014. november 15-ig kell bejelenteni.

A 2014. október 1-je és 2014. október 15-e között használatból kivont számlázó program, online számlázási szolgáltatás igénybevételének befejezését ugyancsak 2014. november 15-ig kell az adóhatósághoz bejelenteni.

Egyéb esetekben a bejelentési kötelezettséget a számlázó program rendeltetés szerű használatbavételétől, illetve használatból való kivonásától számított 30 napon belül, valamint az online számlázó szolgáltatás igénybevételének kezdetétől, illetve az online számlázási szolgáltatás igénybevétele befejezésétől számított 30 napon belül kell teljesíteni.

A bejelentés teljesítéséhez az adóhatóság a SZAMLAZO megnevezésű nyomtatványt rendszeresíti. A SZAMLAZO adatlap internetes kitöltő-ellenőrző programja és a hozzá tartozó kitöltési útmutató is letölthető már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról (http://www.nav.gov.hu >> Letöltések >> Nyomtatványkitöltő programok >> Egyszerű keresés/Összetett keresés, illetve az alábbi linkre kattintva: Számlázó bejelentés)

MiniCRM Számlázó bejelentése

A MiniCRM Számlázó egy Online számlázó rendszer, nem pedig Számlázó program.

A MiniCRM vonatkozásában a bejelentés tartalma:

  • az online számlázó rendszer neve: MiniCRM
  • elérhetősége: https://r3.minicrm.hu
  • az online számlázási szolgáltatást nyújtó neve: MiniCRM Zrt.
  • adószáma: 23982273-2-42
  • az online számlázási szolgáltatás igénybevételének kezdő időpontja: A MiniCRM számlázó rendszerben az első számla kiállításának napja.
  • saját fejlesztésű program: N
  • online számlázó program azonosító, ha szükséges (18 karakter): MINI-SZAMLAZO-0001