Bevezetés a Számlázóba

A MiniCRM számlázó terméke a többi termékhez hasonlóan adatlapokat kezel. Emellett egy hivatalos számlázó program is a rendszeren belül. Papír és elektronikus számlát egyaránt ki tudsz állítani ebből a termékből.

Minden számlának van egy számla oldala, ahol a számlakiállító és az igénybe vevő adatai, dátumok és egyéb számlaadatok, valamint a számlatételek szerepelnek.

Emellett van egy adatlapja, amelyen a MiniCRM teendők, levelezések vezethetők.

 

A számlázó státuszai nem testreszabhatók, a számlák státusza manuálisan nem módosítható. A számlához tartozó műveletek hatására kerül az adatlap a megfelelő státuszba.

Számlázó státuszok

A számlázó termékben kétféle bizonylat készíthető: díjbekérő és számla. Ezeknek eltérő az életciklusa, eltérő műveletekkel. Könyvelési, adójogi szempontból a számla típusú bizonylatnak van jelentősége.

A számla kiállítása csak előfizetőink számára elérhető, a tesztidőszakban ez a funkció nem használható.
Fontos, hogy amennyiben adóév közben szeretnél számlázót váltani a MiniCRM rendszerében levő számlázójára, abban az esetben mindenképpen győződj meg arról, hogy a régi számlázódban kiállított számla sorszáma és a MiniCRM rendszerben újonnan kiállított számla sorszáma eltérő legyen! Egy karakternyi eltérés már nem okoz gondot!
Ha a sorszámok megegyeznek, a NAV a MiniCRM számlázójával kiállított számlákat elutasítja, mert már ezzel a sorszámmal állítottál ki számlát!
(Pl.: 2019-E/00005 » régi számlázódban kiállítva; 2019-E/00005 » MiniCRM számlázóban kiállítva)
Ebben az esetben mielőtt kiállítanád az éles számlát, mindenképpen írd meg Ügyfélszolgálatunkra a legutolsó kiállított számlád számát és szívesen segítünk a sorszám átállításával, hogy folytatólagos sorszámmal állíthasd ki a MiniCRM-ből a számlákat.
Ha EU-n belülre számlázol, kötelezően meg kell adnod a saját EU-s adószámod, ellenkező esetben nem állíthatod ki a számlát és a következő hibaüzenet fogad: „A megadott EU adószám hibás!”

Adatmódosító link használata a termékben

A termékben van lehetőséged használni az adatmódosító linkek nyújtotta előnyöket, így ebben a termékben is tudod módosítani az adatlapi mezőket attól függően, hogy az ügyfél mire kattintott a kiküldött üzenetedben és ezekre építeni különböző folyamatokat.

Adatmódosító link készítéséhez Adminisztrátor jogosultság vagy Jogosultság+ bővítmény szükséges.
Ügyfélszolgálat: help@minicrm.hu