Adatmódosító link

Mire jó az adatmódosító link?

Ha szeretnél később is felhasználható infókat arról, hogy mire kattintottak a címzettjeid a MiniCRM-ből küldött email-ben, akkor adatmódosító linkre van szükséged.

Ezzel mérni tudod, hogy egyes emberek, milyen linkeket kattintottak le. Erre tudsz további folyamatot építeni, vagy riportot készíteni.

Leggyakoribb felhasználásai:

 • Megerősítés (Amennyiben számíthatok rád holnap, kattints a linkre.)
 • Véleménykérés (Amennyiben elégedett voltál szolgáltatásunkkal/termékünkkel, kattints a linkre.)
 • Érdeklődési terület felderítése (Ha érdekel az xy termék/szolgáltatás, akkor kattints a linkre.)

Mindhárom esetben egy előre elkészített mezőbe kerül az általad megadott fix érték, így szűrhető lesz és később tudod használni a fentiekre.

Hogyan tudod elkészíteni?

FONTOS, hogy adatmódosító link készítéséhez ADMINISZTRÁTORNAK kell lenned a rendszerben.

 1. A felső kék sávban keresd meg azt a modult, ahonnan az emailt fogod küldeni. Kattints a lefelé mutató nyílra mellette, és kattints az űrlapokra.

 1. Kattints a zöld Új űrlap gomb melletti lefelé mutató nyílra a bal felső sarokban, majd válaszd az Új adatmódosító link-et.
 2. Bal oldalon a mező hozzáadása gombbal válaszd ki azokat a fix mezőket, amiket be szeretnél állítani egy-egy email esetén.
 3. Jobb oldalon állítsd be a működést vezérlő beállításokat.
 4. Készíts egy sablont, amit ki fogsz küldeni.
 5. Változóként tedd a sablonba az Adatmódosító linket, amit elkészítettél.
  FONTOS, hogy az adatmódosító link csak kiküldést követően működik, “nyers” formában és email előnézetben NEM.
  Ha MiniCRM-ből kiküldöd az emailt, akkor a linkben lévő változókat (Project.Hash & Other.TrackIdHash) a rendszer konkrét értékekre cseréli.
 6. Küldd ki az emailt és várd a kattintásokat.

Fontos információ:

 • Korábban adatmódosító link létrehozásánál bizonyos modulokon belül (Ügyfélszolgálat, HR, Projektek, Partnerek, Rendezvények,Webshop) kötelező volt státuszt kiválasztani, amelynek hatására sokszor az adatlapok nem várt helyekre kerültek.
 • Új fejlesztésünk segítségével most már van lehetőséged egy “Ne változzon” opciót kiválasztani így az adatlapok maradnak abban a státuszban amiben előtte voltak.