Hogyan tudom személyessé tenni az emaileket?

Mi is az a változó?

Biztosan kaptál már olyan emailt, amiben úgy szólítottak meg, hogy Kedves Vásárlónk/Címzett/Érdeklődőnk stb.

Az ilyen személytelen emailek elkerülése érdekében születtek meg a változók. Ezek segítségével be tudod emelni az adatokat az emailbe arról az adatlapról, amiről kiküldöd a levelet.

Email / teendő / SMS sablon szerkesztésekor, vagy egyedi email küldés során, a változó ikonra kattintva tudod a változókat beilleszteni a sablonba. Egy változót többször is használhatsz, ne fukarkodj velük. 🙂

Íme néhány tipp, mire használd:

  • A fent említett megszólításra tökéletesen alkalmas a Címzett: Keresztnév.
  • Ha rögzíted a következő leegyeztetett hívás időpontját egy dátum mezőben az adatlapon, akkor hívásemlékeztető emailt tudsz küldeni.
  • Ha használod a MiniCRM számlázót, akkor a kintlévőség kezelést is könnyedén meg tudod oldani, mert változóval be tudod illeszteni a számla legfontosabb adatait.
  • Ha figyelmeztetéseket küldesz magadnak, vagy kollégádnak arról, ha teendő van a rendszerben, akkor be tudod illeszteni az Adatlap: Belső URL változót, és így egy kattintással a kérdéses adatlapra jutsz az emailből.
  • Ha egyedi leiratkozó szöveget szeretnél betenni hírleveleid aljára, akkor helyezd el a sablonban az Egyéb: Leiratkozó link változót, és szerkeszd meg saját szövegedet.
  • Hírlevélfeliratkozásnál használd az Egyéb: Email aktiváló linket az email címek megerősítéséhez.
  • Végül, minden leveled aljára illeszd be a Feladó: Email aláírás változót. Így nem kell vacakolnod az aláírásod beírásával.

Email aláírás változó használatánál az alábbiakra figyelj:

  • Ha be van állítva termék beállításokban egyedi aláírás, és a felhasználóknál is be van állítva egyedi aláírás, akkor a változóval beillesztett feladó aláírásnál a tényleges feladó aláírása fog megjelenni.
  • Ha a termékben be van állítva egyedi aláírás, és a felhasználóknál nincs, akkor a változóval beillesztett feladó aláírásnál a termékben beállított egyedi aláírás fog megjelenni.
  • Ha a felhasználónál be van állítva egyedi aláírás, a termékben pedig nincs, akkor a változóval beillesztett feladó aláírásnál a felhasználó egyedi aláírása fog megjelenni (függetlenül attól, hogy a termék központi feladója a levél feladója).
Ne ijedj meg, de a változó beillesztése után valami ilyesmit fogsz látni: {%Recipient.FirstName%}. A kiküldés előtt ennek a helyére fog bekerülni a helyes érték.
A beillesztett változókból ne törölj ki semmit és ne adj hozzá semmit, viszont nyugodtan formázhatod.