Adatlapmezők típusai

Az adatlapi mezők tesztreszabásához Adminisztrátor jogosultság szükséges!

Legördülő lista

A legördülő listából csak egy érték választható ki, ezért egymást kizáró értékeket kell megadni használatakor. Például: Milyen forrásból érkezett az érdeklődő.

Jelölőnégyzetek

A jelölőnégyzet értékei közül többet is választhatsz, több érték egyszerre is igaz lehet az adatlapnál. Például: Mi iránt érdeklődik.

Szöveg

Rövidebb infók tárolására használd, mivel nem használható sem statisztikáknál, sem listák készítésénél, alkalmazását érdemes minimálisra csökkenteni. Ezekben a mezőkben lévő szövegekre is kereshetsz. (1024 karakter)

Szövegdoboz

Hosszabb megjegyzések leírására, információ tárolására alkalmas. Mivel nem használható sem statisztikáknál, sem listák készítésénél, alkalmazását érdemes minimálisra csökkenteni. Ezekben a mezőkben lévő szövegekre is kereshetsz. (1024 karakter)

Dátum és idő

A naptárból kiválaszthatsz dátumot, valamint megadhatsz konkrét időpontot is. Például: Várható lezárás időpontja.

Egész szám

Olyan számok rögzítésére alkalmas, ami nem pénzösszeg. Például: Várható árbevétel.

Fájl mező

Adatlapokra fájl mezőt is vehetsz fel, ami alkalmas például ajánlat, szerződés, számla PDF-ben történő feltöltéséhez és nyilvántartásához. Ezt a mezőt cég/kapcsolattartó adatlapjaira is egyaránt fel tudod venni. Például: Ajánlat. Egy fájl mezőbe feltölthető fájl mérete max. 16MB.

Fontos: A fájl-feltöltési mezőbe egyszerre egy fájl tölthető fel!
Ha a fájl mezőbe korábban már történt feltöltés és egy új fájlt-t töltesz fel, akkor a korábban feltöltött fájl az előzmények között találod meg (fájl mezőbe mindig az utoljára feltöltött fájl lesz elérhető).
A fájl mezőre lehet hivatkozni sablonban, mint változó, ilyenkor mindig az utoljára feltöltött fájlra fog hivatkozni az adott mezőből, tehát egy letöltési linket küld a címzettnek (regisztráció/bejelentkezés nélkül le tudja tölteni, így nem foglalja az e-mail tárhelyeket). Ez hasznos például, ha
egy szerződésből, ajánlatból mindig a legfrissebb verziót szeretnénk kiküldeni.

Tipp: Fájl-feltöltési mező “ki van töltve” szűrőfeltételre automatizmusból ki lehet küldeni a feltöltött fájlt (linkként).

Pro tipp: egy aláírandó szerződést feltölthetünk egy fájl mezőbe, ezt automatizmus kiküldheti az ügyfélnek, majd egy másik fájl mezőbe várhatjuk egy űrlapon az aláírt szerződést. A kiküldő automatizmusba több emlékeztető e-mailt is beletehetünk, amennyiben a létrehozott szűrő feltételeibe szerepel az, hogy az “aláírandó fájl” (amiből a szerződés kiküldésre került az ügyfélnek) “ki van töltve” ÉS az “aláírt fájl” (az a fájl mező amelybe az ügyfél kell vissza töltse a kiküldött űrlapban az aláírt szerződést) “nincs kitöltve”.
További segítségért keresd ügyfélszolgálatunkat vagy az Account Manageredet.