Adatlapmezők típusai

Az adatlapi mezők tesztreszabásához Adminisztrátor jogosultság szükséges!

adatlapi mezők típusai

Legördülő lista

A legördülő listából csak egy érték választható ki, ezért egymást kizáró értékeket kell megadni használatakor. Például: Milyen forrásból érkezett az érdeklődő.

Jelölőnégyzetek

A jelölőnégyzet értékei közül többet is választhatsz, több érték egyszerre is igaz lehet az adatlapnál. Például: Mi iránt érdeklődik.

Szöveg

Rövidebb infók tárolására használd, mivel nem használható sem statisztikáknál, sem listák készítésénél, alkalmazását érdemes minimálisra csökkenteni. Ezekben a mezőkben lévő szövegekre is kereshetsz. (1024 karakter)

Szövegdoboz

Hosszabb megjegyzések leírására, információ tárolására alkalmas. Mivel nem használható sem statisztikáknál, sem listák készítésénél, alkalmazását érdemes minimálisra csökkenteni. Ezekben a mezőkben lévő szövegekre is kereshetsz. (1024 karakter)

Dátum és idő

A naptárból kiválaszthatsz dátumot, valamint megadhatsz konkrét időpontot is. Például: Várható lezárás időpontja.

Egész szám

Olyan számok rögzítésére alkalmas, ami nem pénzösszeg. Például: Várható árbevétel.

Fájl mező

Adatlapokra fájl mezőt is vehetsz fel, ami alkalmas például ajánlat, szerződés, számla PDF-ben történő feltöltéséhez és nyilvántartásához. Ezt a mezőt cég/kapcsolattartó adatlapjaira is egyaránt fel tudod venni. Például: Ajánlat. Egy fájl mezőbe feltölthető fájl mérete max. 16MB.