Űrlapok létrehozása

Űrlapok használatával az érdeklődőid adatai egyszerűen, közvetlenül a MiniCRM-be kerülhetnek, illetve segítségükkel egyszerűen kiegészítheted, vagy módosíthatod a már meglévő adatlapokon tárolt információkat is.

Az Űrlapok létrehozásához, kezeléséhez adminisztrátornak kell lenned.

A MiniCRM-ben öt típusú űrlapot különböztetünk meg:

 1. Űrlap
 2. Adatmódosító link
 3. Bejövő email feldolgozó
 4. Adatlap létrehozó
 5. Adatlap módosító

A következő videósorozatban megmutatjuk, hogy miként tudsz egyszerűen elkészíteni különböző űrlapokat a MiniCRM-ben:

Az űrlapokat mindig abban a termékben kezeljük, ahol használni fogjuk őket – elérésükhöz kattints az adott termék neve mellett található nyílra és válaszd ki az Űrlapok lehetőséget.

Űrlap

A hagyományos űrlapok egy új adatlapot fognak létrehozni a MiniCRM egy kiválasztott termékében (amelyikben létrehozod), amikor egy érdeklődő kitölti a weboldalra kihelyezett űrlapot. Ezt az űrlaptípust használhatod például ajánlatkérési felület biztosítására vagy létrehozhatsz egy kapcsolatfelvételi űrlapot is az érdeklődők számára.

Új űrlap létrehozásához kattints az Új űrlap gombra.

ŰrlapA bal oldalon hozzáadhatod az űrlapohoz azokat a mezőket, amelyeket meg szeretnél jeleníteni. Új mező hozzáadásához kattints a zöld Mező hozzáadása gombra és válassz a MiniCRM-ben már létrehozott mezők közül.

Űrlap

Miután hozzáadtad mezőket, beállíthatod az egyes mezők típusát (Nem kötelező, Kötelező és Fix adat (Rejtett)) és hozzáfűzhetsz leírást is:

 • Nem kötelező: a mező kitöltése nem kötelező, nem feltétele az űrlap elküldésének.
 • Kötelező: a mező kitöltése kötelező, ha nincs kitöltve, az űrlapot nem lehet elküldeni.
 • Fix adat (Rejtett): a mezőt egy előre megadott értékkel vagy tartalommal ki tudod tölteni, amely a kitöltők számára nem lesz látható (maga a mező sem), a keletkező adatlapon viszont megjelenik majd. Például hozzáadhatod a “Honnan érkezett a megkeresés?” mezőt, melynek fix értékeként beállítod az “Weboldal” lehetőséget.
 • Leírás: Ebbe a részbe a kitöltést segítő, részletes instrukciókat vagy további információt írhatsz, amely az űrlapon az adott mező alatt, halványabb betűszínnel fog megjelenni.

Űrlap mezők

Az űrlap szerkesztő jobb oldalán a további űrlapbeállításokat találod:

 • Megadhatsz egy köszönőoldalt, amire az űrlap sikeres kitöltése után a kitöltő átirányításra kerül.
  Űrlap köszönőoldal
 • Küldhetsz egy automatikus emailt a kitöltőknek, amiben pl. visszaigazolhatod a sikeres kitöltést és jelezheted, hogy hamarosan felveszed velük a kapcsolatot.
  Űrlap megerősítő email
Megerősítő email feladója a Termékbeállításokban megadott feladó lesz. Erről részletesen itt olvashatsz. Ezt csak az Egyedi feladó beállításával tudod felülírni.
Egy adatlapra egy megerősítő sablon e-mail csak egyszer kerül kiküldésre!
 • Küldhetsz egy emailt bármely MiniCRM felhasználónak (vagy akár egy egyedi email címre is), akit az adott űrlap sikeres kitöltéséről értesíteni szeretnél. A Felelős lehetőség kiválasztásával az a felhasználó fogja megkapni az emailt, aki az űrlapkitöltés nyomán keletkezett új adtalap felelőse.
  Űrlap értesítés

Az elkészült űrlapok weboldalon történő elhelyezésére kétféle lehetőséged van:

 1. A rövid kód másolása és beillesztése a weboldal kódjának megfelelő helyére.
  Űrlap beillesztés
 2. Ha az űrlap kinézetét vagy specifikációit részleteiben szeretnéd módosítani, akkor válaszd a hosszú kódot, amelyet igényeidnek megfelelően szerkeszthetsz, mielőtt beillesztenéd a weboldalba. Ezt a kódot a Részletesebb leírás itt gombra kattintva érheted el.
A statikus CSS elemeket kiszerveztük az űrlap részletes forráskódjából. Ezáltal az űrlap HTML kódja nem lesz annyira zsúfolt, a testreszabás kiemelt lesz, és így könnyebben használható, valamint átláthatóbb. Az ezen felül megadott megjelenési beállítások továbbra is a részletes forráskódban fognak megjelenni.

A közvetlen linket használhatod akár e-mail sablonokba linkesített szövegbe, vagy gomb mögé helyezve is.

Az űrlapok közvetlen linkjét megtalálod és könnyedén beillesztheted email sablonokba és egyedi emailekbe, változó segítségével:

Adatmódosító link

Ezeket az űrlapokat arra használhatod, hogy adatokat adj hozzá vagy módosíts a MiniCRM-ben az ügyfeleid tevékenysége alapján.

Példa: Ha elégedettségmérést szeretnél végezni az ügyfeleid körében (sikeres értékesítés után küldesz nekik egy emailt, amelyben három opció közül kiválasztva jelezhetik az elégedettségüket: “Nagyon elégedett”, “Elégedett”, “Elégedetlen”), használd ezt az űrlaptípust, így a válaszaikat a MiniCRM rögtön a már létező adatlapjukra rögzíti.

Adatmódosító link típusú űrlapot a zöld Új űrlap gomb melletti nyílra kattintva az Új adatmódosító link lehetőséget kiválasztva tudsz létrehozni.Adatmódosító linkA bal oldalon megadhatod azt a mezőt, amely értékének a változását elő szeretnéd idézni, illetve ki kell választanod a konkrét mezőértéket is, amit a kattintással be szeretnél küldeni a MiniCRM-be.

Példa: Ha ügyfélelégedettség méréshez szeretnél létrehozni egy adatmódosító linket, ami a “Nagyon elégedett” opciót fogja beállítani az ügyfél adatlapján (ha az ügyfél a kapott emailben erre a lehetőségre kattint), akkor add hozzá az “Értékelés” mezőt a képernyő bal oldalán és a legördülő listából válaszd ki a “Nagyon elégedett” lehetőséget.

Adatmódosító link

A képernyő jobb oldalán további kiegészítő lehetőségeket állíthatsz be:

 • Megadhatsz egy köszönőoldalt, amire az űrlap sikeres kitöltése után a kitöltő átirányításra kerül.
 • Adatmódosító link létrehozásakor pipáld ki az Adatlap azonosítás lehetőséget, amennyiben a köszönőoldal egy másik űrlapra/ adatmódosító linkre irányít át.
  Adatmódosító link
 • A megerősítő emailt használatával jelezheted az ügyfélnek, hogy megkaptad a válaszát.
  Adatmódosító link

Az adatmódosító link használatához mindössze annyit kell tenned, hogy kimásolod az URL-t az oldal jobb oldalán található mezőből. 

Adatmódosító link

Ezt a linket a megírt emailsablon egy szavának, ikonjának vagy képének kijelölése után beilleszted a Hivatkozás beillesztése”gombra kattintva.

Fontos, hogy az Adatlap azonosítása mező be legyen pipálva, különben nem fog a MiniCRM-be kerülni az információ.
Az alábbi videóban megmutatjuk miként használhatsz űrlapokat és adatmódosító linkeket emailekben: 
<

Új bejövő email feldolgozó

Ha van egy kifejezett célra szánt, egyedi email címed (pl. reklamacio@peldaulazencegem.hu a reklamációk fogadására), akkor azt átirányíthatod a MiniCRM Ügyfélszolgálat termékébe. Így az összes emailben érkező megkeresés automatikusan megérkezik a MiniCRM-be egy nyitott hibajegy formájában.

Egy új bejövő email feldolgozó létrehozásához kattints az termék neve melletti nyílra és nyisd meg az Űrlapok felületet. Itt az Új űrlap gomb melletti nyílra kattintva válaszd ki az Új bejövő email feldolgozó lehetőséget.

Bejövő email feldolgozó

Minden ezen az űrlapon használt mező Fix adat (Rejtett) típust kap és az értéke automatikusan meg fog jelenni az adatlapon.

Ahhoz, hogy a levelek MiniCRM-be történő továbbítását beállítsd, másold ki az rendszer által generált egyedi email címet és a levelezőrendszered átirányítási beállításainál illeszd be a megfelelő helyre, mint átirányítási cím.

Bejövő email feldolgozó

Az alábbi videóban megmutatjuk miként tudsz beállítani egy bejövő email feldolgozót pár kattintással: