Facebook Lead Ads Connector

Mit tud a Facebook Lead Ads Connector?

A MiniCRM űrlapjai összeköthetőek a Facebook Lead Ads űrlapokkal.

A funkció segítségével a lead gyűjtő Facebook kampányokból szerzett kontaktok ahogy kitöltik a hirdetésbe épített űrlapot, azonnal MiniCRM-be kerülnek.

A Facebook Lead Ads leírása itt található:
https://www.facebook.com/business/ads/lead-ads?ref=ens_rdr

Az integráció lépései

1.) Hozz létre egy “hagyományos” űrlapot

Használhatsz rejtett mezőket, visszaigazoló emailt, bármit amit normál webes használat esetén is. Egyedül a köszönő oldal beállítás nem fog érvényesülni, azt a Facebook űrlap szerkesztőjében fogod tudni megadni.

Kötelező mezőkkel óvatosan bánj. Ami MiniCRM-ben kötelező mező, azt a Facebook-os űrlapon is kötelezőre kell állítanod. Technikai limitációk miatt a MiniCRM-es hibaüzenetek nem jutnak el a Facebook felhasználókig. Ha a Facebook-os űrlapot a felhasználó kitöltötte az ott beállított szabályok szerint, akkor már tovább is lép. És csak ezután, a háttérben küldi a regisztráló adatait tovább MiniCRM felé a Facebook. Ezért érdemes a MiniCRM-es űrlapot megengedőre állítani (minden mező opcionális) és a Facebook űrlapon állítani kötelezőséget.

A legördülő listák használatát jelenleg mellőznöd kell a MiniCRM űrlapon az integráció helyes működéséhez. Helyettük használj szabad szöveges MiniCRM mezőket. (A Facebook űrlapon szerepelhet legördülő mező).

MiniCRM-es űrlapokról szóló help oldalaink:
https://www.minicrm.hu/help/?s=%C5%B1rlap

2.) Facebook “Page admin” jog ellenőrzés

Bizonyosodj meg róla Facebook Business Settings-ben, hogy “Page admin” joggal rendelkezel a kiválasztott oldalon.

3.) Adj magadnak “Lead Access” jogot

Szintén Facebook Business Settings-ben, az Integrations / Lead Access alatt a kiválasztott oldalhoz tartozó “People” fülön adj magadnak hozzáférést.

 

4.) Készítsd el a Facebook űrlapot

Ha még nincs meg, készítsd el a Facebook űrlapot, amin keresztül érdeklődőket szeretnél gyűjteni. Ezt a Facebook oldalad “Publishing tools” / “Forms library” képernyőjén tudod megtenni.

A Lead Ad elkészítése során a Settings fülön a Shared opciót Open-re kell állítani, hogy működjön az összekötés!

 

5.) Lépj be a MiniCRM Facebook Lead Ads Connector-ba

Az alábbi oldalon lépj be Facebook fiókoddal:

https://fb.minicrm.hu/

6.) Válassz Facebook oldalt

Válaszd ki a listából azt a Facebook oldalt, amelyiken az űrlap van amit szeretnél MiniCRM-el összekötni.

Csak akkor fognak beérkezni a lead-ek MiniCRM-be, ha az oldalon Page admin jogod van és rendelkezel “Lead access” joggal is! A listában megjelennek az oldalaid ezen jogosultságok hiányában is, de a leadeket már nem fogja MiniCRM-be továbbítani a Facebook.

 

6.) Válassz Facebook űrlapot

Válaszd ki a listából azt az űrlapot amelyiket szeretnéd összekötni a MiniCRM-el.

 

7.) Másold be a MiniCRM űrlap kódját a Connector-ba

MiniCRM-en belül navigálj el arra az űrlapra, amin keresztül szeretnéd fogadni a leadeket. Másold ki vágólapra az egy soros weboldal beillesztő javascript kódját.

 

Majd illeszd be azt a MiniCRM Facebook Lead Ads Connector-ba és utána nyomd meg az “Összekapcsolom” gombot:

 

8.) Válaszd ki melyik mező hova kerüljön

Válaszd ki, hogy az egyes Facebook űrlap mezők melyik mezőbe kerüljenek a MiniCRM-es űrlapodon. Ha végeztél a mezők kiválasztásával a “Mentem” gombra kattintva kösd össze a két űrlapot.

 

9.) Engedélyezd a lead hozzáférést

Facebook Business Settings-ben engedélyezd a MiniCRM Lead Ads Connector-nak a leadek letöltését. Válaszd ki a Connector-t majd kattints az “Assign Access” gombra. Ellenőrizd, hogy a sor végén zöld pötty mellett az “Access” szót látod.

Addig nem fog megjelenni ebben a listában a “MiniCRM Lead Ads Connector” amíg legalább egy űrlapot össze nem kötsz a fenti lépések segítségével.

Ha csak a fenti lépéseket hajtod végre és ezt kihagyod, akkor a hirdetésedre jelentkező érdeklődőket nem fogja továbbítani a Facebook a MiniCRM-be.

 

10.) Ellenőrizd az összekötést

Facebook oldalad “Publishing tools” / “Leads Setup” képernyőjén ellenőrizd, hogy a “MiniCRM Lead Ads Connector” összekötése sikeres-e. Az új facebook felületén az alábbi linken érheti el az oldalt: Leads setup page

Ha itt rákeresnél a Mini CRM-re, egy teljesen eltérő (LeadsBridge) integrációt kaphatsz találatként. Amennyiben az 5. ponttól sikeres volt az összekapcsolás, a Lead Ads Connectornak automatikusan meg kell itt jelennie, nem kell használnod a keresést.

 

11.) Teszteld az űrlapot

Facebook oldalad “Publishing tools” / “Forms Library” képernyőjén az összekötött űrlap “Preview” funkcióját használva töltsd ki az űrlapot és ellenőrizd, hogy regisztációd megérkezik-e MiniCRM-be.

Fontos: Facebook felhasználónként egy űrlapot csak egyszer tudsz tesztelni. További kitöltéseket már figyelmen kívül hagyja a Facebook és nem küldi tovább MiniCRM-be.

 

Ha egy űrlapot többször is tesztelni akarsz, vagy ellenőrizni akarod az összekötés sikerességét, használd a Facebook fejlesztőknek szánt Lead Ads tesztelő eszközét:

https://developers.facebook.com/tools/lead-ads-testing

Ezzel tudsz korábban beküldött lead-et törölni. MiniCRM-ből nem törlődik a teszt regisztrációd ilyenkor, csak a Facebook előzményekből. Így újra ki tudod tölteni az űrlapot és megnézheted, hogy az aktuális beállításokkal hogyan érkeznek meg adatait MiniCRM-be.

A Facebook csak az összekapcsolás után regisztrálókat továbbítja MiniCRM-be. Ha egy már korábban is aktív űrlapot kapcsolsz össze a MiniCRM-el, akkor akik összekapcsolás előtt regisztráltak, azokat töltsd le és importáld vagy gépeld be a MiniCRM-be. Ebből nem lesz duplikáció.

 

12.) Készíts lead ads kampányokat

Nincs más hátra mint a lead ad kampányok elkészítése. Ehhez segítséget a Facebook súgójában találsz:

https://www.facebook.com/business/help/397336587121938