Facebook Lead Ads Connector

Mit tud a Facebook Lead Ads Connector?

Az összekötés elvégzéséhez szükséges a Facebook érdeklődő gyűjtő integráció bekapcsolása az előfizetésedben.

A MiniCRM űrlapjai összeköthetőek a Facebook Lead Ads űrlapokkal.

A funkció segítségével a lead gyűjtő Facebook kampányokból szerzett kontaktok azonnal MiniCRM-be kerülnek miután kitöltötték a hirdetésbe épített űrlapot. Minden kitöltés a MiniCRM-ben egy új adatlapot fog létrehozni.

Amennyiben további információra van szükséged a Facebook Lead Ads összekötéssel kapcsolatosan úgy az alábbi linkre kattintva találhatod meg a Facebook Lead Ads leírását:

https://www.facebook.com/business/ads/lead-ads?ref=ens_rdr

Az integráció lépései

1.) Hozz létre egy „hagyományos” űrlapot

Használhatsz rejtett mezőket, visszaigazoló emailt, bármit amit normál webes használat esetén is. Egyedül a köszönő oldal beállítás nem fog érvényesülni, azt a Facebook űrlap szerkesztőjében fogod tudni megadni.

Kötelező mezőkkel óvatosan bánj. Ami MiniCRM-ben kötelező mező, azt a Facebook-os űrlapon is kötelezőre kell állítanod. Technikai limitációk miatt a MiniCRM-es hibaüzenetek nem jutnak el a Facebook felhasználókig. Ha a Facebook-os űrlapot a felhasználó kitöltötte az ott beállított szabályok szerint, akkor már tovább is lép. És csak ezután, a háttérben küldi a regisztráló adatait tovább MiniCRM felé a Facebook. Ezért érdemes a MiniCRM-es űrlapot megengedőre állítani (minden mező opcionális) és a Facebook űrlapon állítani kötelezőséget.

A legördülő listák és a pipálós mezők használatát jelenleg mellőznöd kell a MiniCRM űrlapon az integráció helyes működéséhez. Helyettük használj szabad szöveges MiniCRM mezőket, ahova megérkezhet az információ. Így a Facebook űrlapon adod meg a szükséges legördülő vagy pipálós mezőt, a MiniCRM-ben pedig „helyet csinálsz” az adatnak egy szabad szöveges mezővel.

MiniCRM-es űrlapokról szóló help oldalaink:
https://www.minicrm.hu/help/?s=%C5%B1rlap

2.) Facebook „Page admin” jog ellenőrzés

Bizonyosodj meg róla Facebook Business Settings-ben, hogy „Business Admin” joggal rendelkezel a kiválasztott oldalon.

3.) Készítsd el a Facebook űrlapot

Ha még nincs meg, készítsd el a Facebook űrlapot, amin keresztül érdeklődőket szeretnél gyűjteni. Ezt a Facebook oldalad All tools – Instant Forms képernyőjén tudod megtenni.

Ezután add hozzá azokat a mezőket az űrlaphoz amelyeket szeretnél, hogy az érdeklődők kitöltsenek.

 

A Lead Ad elkészítése során a Settings fülön a Shared opciót Open-re kell állítani, hogy működjön az összekötés!

4.) Lépj be a MiniCRM Facebook Lead Ads Connector-ba

Az alábbi oldalon lépj be Facebook fiókoddal:

https://fb.minicrm.hu/

5.) Válassz Facebook oldalt

Válaszd ki a listából azt a Facebook oldalt, amelyiken az űrlap van amit szeretnél MiniCRM-el összekötni.

Csak akkor fognak beérkezni a lead-ek MiniCRM-be, ha az oldalon Page admin jogod van és rendelkezel „Lead access” joggal is! A listában megjelennek az oldalaid ezen jogosultságok hiányában is, de a leadeket már nem fogja MiniCRM-be továbbítani a Facebook.

6.) Válassz Facebook űrlapot

Válaszd ki a listából azt az űrlapot amelyiket szeretnéd összekötni a MiniCRM-el.

7.) Másold be a MiniCRM űrlap kódját a Connector-ba

MiniCRM-en belül navigálj el arra az űrlapra, amin keresztül szeretnéd fogadni a leadeket. Másold ki vágólapra az egy soros weboldal beillesztő javascript kódját.

Majd illeszd be azt a MiniCRM Facebook Lead Ads Connector-ba és utána nyomd meg az „Összekapcsolom” gombot:

8.) Válaszd ki melyik mező hova kerüljön

Válaszd ki, hogy az egyes Facebook űrlap mezők melyik mezőbe kerüljenek a MiniCRM-es űrlapodon. Ha végeztél a mezők kiválasztásával a „Mentem” gombra kattintva kösd össze a két űrlapot.

9.) Ellenőrizd az összekötést

Facebook oldalad „Publishing tools” / „Leads Setup” képernyőjén ellenőrizd, hogy a „MiniCRM Lead Ads Connector” összekötése sikeres-e. Az új facebook felületén az alábbi linken érheti el az oldalt: Leads setup page

Ha itt rákeresnél a Mini CRM-re, egy teljesen eltérő (LeadsBridge) integrációt kaphatsz találatként. Amennyiben az 5. ponttól sikeres volt az összekapcsolás, a Lead Ads Connectornak automatikusan meg kell itt jelennie, nem kell használnod a keresést.

10.) Teszteld az űrlapot

Használd a https://developers.facebook.com/tools/lead-ads-testing hogy letesztelhesd az elkészített űrlapot. ACreate lead létrehoz egy teszt leadet, amely során ha minden jól került beállításra a fenti lépések alapján, akkor a tesztelés során a MiniCRM rendszeredben létrehoz egy adatlapot a Facebook.

Videós útmutató az összekötés lépéseiről: