Űrlap a tételes termékekben

Ezzel a funkcióval a teljes értékesítési folyamatot szeretnénk támogatni azon ügyfelek számára, akik kevés termékkel dolgoznak.
Fontos! Ez a fejlesztés nem helyettesíti a webshop terméket, azon ügyfelek számára, akik sok termékkel dolgoznak, annak továbbra is a megfelelő megoldást a webshop termék tud nyújtani.

Mire használhatod?

Ezzel a funkcióval lehetőséged van űrlapokon keresztül automatikusan megrendeléseket fogadni. Az űrlap szerkesztése során megadhatod, hogy annak kitöltését követően milyen bizonylat keletkezzen: ajánlat, megrendelés, számla, proforma, szállítólevél, teljesítési igazolás vagy munkalap.

A funkció használatához az Űrlapok / Haladó bővítmény megléte szükséges, amelyet az előfizetés menüpontban találsz.

Űrlap létrehozásának menete

Sablon elkészítése

Ahhoz, hogy egy bizonylatot sablonként tudj használni fontos, hogy a létrehozása után ne állítsd ki! Az űrlapon csak kiállítandó státuszban lévő bizonylatokat tudsz sablonként használni.

1.) Bizonylat létrehozása

Bármely tételes terméken belül készíts el egy új bizonylatot, majd az új bizonylat létrehozásánál a beállítások szekcióban add meg a szükséges paramétereket.

2.) Tételek megadása

Majd add meg a kívánt tételeket, amelyekre generálni szeretnéd a bizonylatot, miután az érdeklődő kitöltötte az űrlapot.

 

Űrlap létrehozása

 

1.) Új űrlap létrehozása

Az adott terméken belül az űrlapoknál az Új űrlap gombra kattintva tudsz újat létrehozni.

 

2.) Űrlap mezőinek beállítása

Magánszemély és Cég részére is egyaránt van lehetőséged űrlapon keresztül bizonylatot generálni. Ez attól függ, hogy az űrlapon melyik típusú mezőket helyezed el. Amennyiben Magánszemély részére szeretnéd generálni a sablont, úgy a Személy szekcióban található mezőket használd, ha Cég részére szeretnéd a bizonylatot, úgy a Cég mezőben szereplő mezőket illeszd be.

 

Űrlap általános beállításai

1.) Státusz kiválasztása

Alapértelmezés szerint a Ne változzon érték van kiválasztva, ami azt jelenti, hogy a létrehozott bizonylat az első állapotot kapja meg a termékben, hacsak másképp nincs megadva.

A számlázó termékben új számla esetében itt ki tudod választani, hogy automatikusan kiállított státuszba kerüljön a generált számla, azonban ez automatikusan felküldésre kerül a NAV felé is, így érdemes ezen opció használatát előzetesen a könyvelőtökkel is egyeztetni, valamint körültekintően elkészíteni az árlapot.

2.) Számla sablon kiválasztása

A legördülő mezőből ki tudsz választani egy sablont. Ez a sablon lesz az alapja a létrejövő dokumentumnak. Az űrlapot kitöltő ügyfelek esetében létre fog jönni egy adatlap és a hozzá tartozó dokumentum is.

Űrlap tesztelése

A megjelenés gombra kattintva tudod tesztelni a létrehozott űrlapot. Sok esetben hivatalos dokumentumokról révén szó, így mindenképp érdemes tesztelni mielőtt élesítenéd az ügyfelek részére a honlapodon.