Ajánlatok létrehozása

A MiniCRM Ajánlat termékében van lehetőséged egyedi ajánlatok létrehozására sablonok alapján és az ajánlatok egyedi követésére a saját, egyedi folyamatod alapján. Ha nem akarod, hogy a kiadott ajánlatok elkallódjanak, akkor mindenképpen ajánlom a figyelmedbe ezt a terméket.

Tudj meg mindent az ajánlatok elkészítéséről és kiküldéséről ebből a 8 részes videós képzésből:

A témában felmerült leggyakoribb kérdések megoldásáról itt olvashatsz:

Amennyiben használtad a Számlázó terméket 2021.09.22. előtt ajánlatok és/vagy szállítólevelek kiállítására, akkor a Te rendszeredben automatikusan létrehoztuk az új termékeket és áttettük a szállítóleveleket az új Szállítólevél termékbe, az ajánlatokat pedig az új Ajánlat termékbe.

Ezentúl Te is tudsz feltölteni egyedi fájl típusú sablonokat, amelyeket fel tudsz használni a dokumentum generálás alapjául. De alapértelmezetten a termék beállításaiban az a sablon van kiválasztva, amivel eddig is lehetett ajánlatot generálni. 

Amennyiben szeretnéd a terméket használni, a beállításokban az Előfizetés fülön kapcsold be a „Számlázás + készletkezelés” terméket.

Ajánlat sablon létrehozása

1. Az Ajánlat termék neve mellett található háromszögre kattintva válaszd a Sablonok lehetőséget, majd kattints az Új sablonÚj fájl sablon opcióra

2. Add meg a sablon nevét, majd töltsd fel a feltölteni kívánt fájlt a mezőbe kattintva.

A feltöltött fájl maximális mérete 10 MB és típusa: xHTML, ODT, ODS, DOCX és XLSX lehet.

A linkre kattintva letölthetsz egy minta sablont: Ajánlat template.docx
Az ajánlat sablonokban használható változók Az ajánlat sablonokban változókat is használhatsz, amik könnyebbé teszik a munkád.Az ajánlat sablon felépítéséhez minden adatot tudsz használni, ami a rendszerben az adatlapokon is megtalálható.

A {d.Offer.VáltozóNeve} változót használd az ügyfél, kiállító vagy más ajánlattal kapcsolatos adatokhoz, a {d.Other.Items[i].VáltozóNeve} változót pedig a termékekhez vagy szolgáltatásokhoz használhatod. A termékek felsorolásakor a következőképp kell a változókat használni: az első termék esetében: d.Other.Items [i].Name. Ahhoz, hogy az összes további termék megjelenjen lejjebb, egy új sorban d.Other.Items [i + 1].Name formában is meg kell adnod a változót. (példaként lásd a fenti template minta sablont).

A használható változók listáját itt találod:

Ügyfél változók:
CustomerName => Ügyfél neve (kinek van kiállítva az ajánlat)
CustomerCounty' => Ügyfél megye  
CustomerPostalCode => Ügyfél irányítószáma
CustomerCity => Ügyfél települése
CustomerAddress => Ügyfél címe
CustomerAccountNumber => Ügyfél bankszámlaszáma
CustomerVatNumber => Ügyfél adószáma
CustomerEUVatNumber' => Ügyfél EU adószáma
CustomerRegistrationNumber => Ügyfél cégjegyzék száma

Kiállító változók: 

VendorName => Kiállító neve
VendorPostalCode => Kiállító irányítószáma
VendorCity => Kiállító települése
VendorAddress => Kiállító címe
VendorIBAN => Kiállító IBAN száma
VendorSWIFT => Kiállító SWIFT kódja
VendorVatNumber => Kiállító adószáma
VendorEUVatNumber => Kiállító EU adószáma
VendorRegistrationNumber => Kiállító cégjegyzék száma

Ajánlat változók:

Subject => Tárgy mező tartalma
PaymentMethod => Fizetési mód
Issued => Kiállítás dátuma
CurrencyCode => Pénznem
ConversionRate => Átváltási árfolyam 
AmountNet => Nettó érték
AmountVat => Áfa értéke
Amount => Bruttó érték

Termék/szolgáltatás változók:

SKU => Termék kódja
EAN => EAN szám
Name => Megnevezés
Description => Leírás
PriceNet => Nettó ár
VAT => Áfa értéke
Quantity => Mennyiség
UnitName => Mértékegység
Price => Ár (nettó/bruttó- rendszer beállítástól függően)
SumNet => Nettó összérték (ár x darabszám)
SumVAT => Áfa összérték
Sum => Végösszeg
Product_CurrencyCode => Termék pénzneme
A következő lépéshez adminisztrátor jogosultság szükséges!

3. Az ajánlat sablon elkészítése után a Termék beállítás oldalán kiválaszthatod, hogy melyik sablon legyen használva az ajánlatok generálásakor

 

Ajánlat létrehozása

1. Kattints az Új ajánlat lehetőségre, majd válaszd ki, hogy kinek szeretnéd az ajánlatot kiállítani, majd kattints a Hozzáadás gombra


2. Ezután tudod módosítani a vevő adatait és hozzáadni a tételeket kézzel vagy tömegesen Excel táblázatból

Duplán kattintva a létrehozott ajánlat nevére, lehetőséged van módosítani az ajánlatok, valamint az ahhoz tartozó adatlapok neveit.

Az ajánlat kiállítása után a státuszt manuálisan vagy adatmódosító link használata segítségével van lehetőséged megváltoztatni (kiállítottra tenni).

Ajánlat kiállítása sablonból.

Az ajánlat termékekben lehetőség van mostmár a “Kiállítás” gomb melletti nyílra kattintva az ajánlatot Sablonból kiállítani a “Kiállítás sablonból” gombra kattintva. Ez a funkció a tételes termékekben elérhető (kivéve számlázásban).

 

Ezután a rendszer felajánlja, hogy kiválaszd melyik ajánlat sablonodat szeretnéd használni.

 

 

A sablon kiválasztása után a rendszer generál az ajánlatról egy előnézetet, ahonnan akár ki is lehet küldeni az ajánlatot az ügyfélnek.

 

Az ajánlatban a kiállítás dátuma kiállítás előtt mindig az adott napra fog módosulni amikor megnyitjuk ezt. Akkor marad ez egy fix értéken ha kiállításra került előzőleg és ilyenkor csak akkor fog módosulni ez a dátum ha újra rákattintunk a „Kiállítás” gombra.

Abban az esetben ha automatizmust szeretnél létrehozni az ajánlat kiküldésére az „Ajánlat Kiállítás dátuma” szűrő feltétel mellé vegyél fel egy másik kötelező feltételt is, amellyel biztosítod ennek a helyes működését pl. státusz.

Adatmódosító link használata a termékben

A termékben van lehetőséged használni az adatmódosító linkek nyújtotta előnyöket, így ebben a termékben is tudod módosítani az adatlapi mezőket attól függően, hogy az ügyfél mire kattintott a kiküldött üzenetedben és ezekre építeni különböző folyamatokat.
Az ajánlatok kiküldéséhez használt email sablonban is tudsz ilyen linkeket elhelyezni, amely az ügyfél visszajelzése alapján változtatja a kiállított ajánlat státuszát.

Adatmódosító link készítéséhez Adminisztrátor jogosultság vagy Jogosultság+ bővítmény szükséges.

Az elkészített adatmódosító link működését tesztelni a következőképpen tudod:

Küldd ki az emailt saját magadnak egy teszt adatlapon és kattints a kapott linkre. Az ajánlat adatlapon ellenőrizd, hogy minden mező a kívánt értékre állt-e át.