Csinos ajánlatok MiniCRM-ből GYORSAN

Tartalom

Tudj meg mindent az ajánlatok elkészítéséről és kiküldéséről ebből a 8 részes videós képzésből:

 

Hogy.Adjak.Ajanlatot

 1. EGYSZERŰ AJÁNLAT
  Kevés paraméter esetén adatlapi mezőkből generálható ajánlat. Igény szerint használhatsz email sablont, vagy korábban használt file MiniCRM FILE sablonként mentett verzióját
  Ehhez segítség: EMAIL SABLONOK, FILE SABLONOK
 2. SZÁMOLÁST IGÉNYLŐ AJÁNLAT
  Ha összetettebb számolást igényel, a MiniCRM ki tudja számolni az eddig kézzel vagy Excel táblában függvénnyel történő számolást. Ehhez a megoldáshoz a FILE SABLONOK hasznosak és a ‘MEZŐMÓDOSÍTÓ AUTOMATIZMUSOK’ kiegészítő
 3. KOMPLEXEBB FILE
  Ha összetettebb file-ról van szó, javasolt Google Docs fileból generálni az ajánlatot. Ehhez a ‘PDF GENERÁLÁS’ kiegészítőre lesz szükség (ill. számoláshoz a ‘MEZŐMÓDOSÍTÓ AUTOMATIZMUSOK’ kiegészítő)
 4. NAGY SZÁMÚ ELEM EGY AJÁNLATBAN
  Ha egy ajánlatban akár több tucat v. többszáz elem is lehet, vagy ha az ajánlatból szerződést, teljesítési igazolást vagy szállítólevelet is kell generálni, célszerű a SZÁMLÁZÁS + KÉSZLETKEZELÉS alatt elérhető MiniCRM számlázó terméket használni. Itt !tetszőleges számú egyéni kialakítású dokumentum generálható az ajánlatból.

Gyakori kérdések

1. Hogy lehet megoldani, hogy a MiniCRM-ből generált ajánlat kialakítása megegyezzen az eddig használt ajánlatával?

Az eddig használt ajánlat grafikai részét be lehet másolni a MiniCRM FILE sablonokba.

MiniCRM ajánlat sablonok:

https://drive.google.com/drive/folders/10Htn-3O7kBhOkPFun7SG3TCqTxJSUHnK?usp=sharing

Ezt követően a MiniCRM Súgó oldalon látható leírás alapján érdemes megnézi, milyen adatokat tud a MiniCRM automatikusan beszúrni az ajánlatba (pl. Fő kontakt neve, elérhetőségei, stb.)

https://www.minicrm.hu/help/ajanlatok-letrehozasa/

2. Kiment az ajánlat, ügyfél kér 3-szor, külön-külön módosításokat, mire elfogadja. Hogy küldök neki újat?

Két variáció van:

 • A kiállított ajánlaton kézzel lehet módosítani az elemeket. (kevés tételnél működhet és egyszerűbb)
 • A jobb felső sarokban látható akciógombbal korábbi ajánlat alapján ki lehet állítani újat (a régivel megegyező tartalommal). Nagy számú tétel esetében ez a preferált módszer.

3. Az ajánlatunkat Excelben lehet csak megcsinálni. Be tudom-e tölteni direktben az ajánlat készítésekor az Excelben előkészített listát?

Igen, a táblázatban összerakott ajánlat tételei kiállításkor bemásolhatóak (CTRL+C/CTRL+V) a tételekbe, azaz nem kell kézzel beírni azokat.

 

4. Hogy tudok leggyorsabban az ajánlatom tételeivel megegyező számlát kiállítani?

Kövesd a videó lépéseit:

 

Az ajánlatban szereplő termékek megjelenítését a rendszer automatikusan struktúrálja (pl. Fő termék/kiegészítő termék/Kiegészítő szolgáltatás, Fő szolgáltatás, Kiegészítő szolgáltatás, Anyagköltség, stb.)

Ha szeretnél ilyet, szavazz rá minden felhasználóddal:
https://minicrm.nolt.io/416