Hogyan hozhatok létre vagy módosíthatok mezőket?

A mezők segítségével minden olyan információt tárolhatsz az Ügyfeleidről, amire csak szükséged van, illetve a cég folyamatának tökéletes működéséhez elengedhetetlen. A mezők használatával tudsz a későbbiekben például szűrőt is létrehozni az ebben tárolt információk segítségével. Ennek alapján automatizálhatod, tökéletesítheted a folyamataidat is.
A mezők létrehozásához, testreszabásához Adminisztrátor jogosultság szükséges!

1.) Ha a termékben vagy, a termék neve alatt a Továbbiak gombra majd a Mezők testreszabása opcióra, vagy, hozz létre egy új adatlapot, ha még nincs. Ha már van, akkor válassz ki egyet, és kattints rá.

2.) Az Adatlap/Cég/Kapcsolattartó neve mellett jobb oldalon kattints a testreszabás ikonra, és válaszd a Mezők testreszabása menüpontot.

Ha az adatlapon kattintasz a testreszabás ikonra, akkor az adatlapi mezőket tudod szerkeszteni.

Ha a cég nevére kattintasz, és utána a testreszabás ikonra, akkor a cég adatlap mezőinek testreszabására nyílik lehetőség.
Ha a kapcsolattartó nevére kattintasz, és utána a testreszabás ikonra, akkor a személy adatlap mezőit tudod testreszabni. A személy mezők szerkesztésénél lehet módosítani többek között a beosztást is.

3.) Bal oldalon a villáskulcs ikonra kattintva tudod módosítani a mezőket.

 

  • Ha van olyan mező, amit nem a MiniCRM-ben állítasz be, hanem egy külső forrásból érkezik az infó (például integráció révén kerülnek be az adatok), akkor pipáld be a Csak olvasható mezőt.
  •  Ha van olyan adat, amit mindenképpen tudnod kell ahhoz, hogy a következő státuszba kerüljön az adatlap (például várható árbevételt tudni kell mielőtt lezárod az értékesítést), akkor állítsd be a Kötelező kitölteni ettől a státusztól mezőket.
Fontos: Ha több mezőt is kötelezőre állítasz, az azt jelenti, hogy az adatlapon csak akkor kerülnek mentésre az értékeik, ha az összes kötelező mezőt kitöltötted már. Tehát ha kitöltesz ötből kettőt, utána lezársz vagy hozzáadsz egy teendőt, előzményt, akkor az addig kitöltött 2 kötelező mező értéke nem kerül mentésre (mert a másik három még üres volt).

4.) Ha nincs szükséged egy-egy mezőre, akkor a eltávolítás gombbal ki tudod törölni.

Jobb oldalról bal oldalra áthúzva (fogd&vidd módszerrel) tudsz új mezőt létrehozni.