Hogyan hozhatok létre vagy módosíthatok mezőket?

A mezők segítségével minden olyan információt tárolhatsz az Ügyfeleidről, amire csak szükséged van, illetve a cég folyamatának tökéletes működéséhez elengedhetetlen. A mezők használatával tudsz a későbbiekben például szűrőt is létrehozni az ebben tárolt információk segítségével. Ennek alapján automatizálhatod, tökéletesítheted a folyamataidat is.
A mezők létrehozásához, testreszabásához Adminisztrátor jogosultság szükséges!

1.) Ha a modulban vagy, hozz létre egy új adatlapot, ha még nincs. Ha már van, akkor válassz ki egyet, és kattints rá.

2.) Az Adatlap/Cég/Kapcsolattartó neve mellett jobb oldalon kattints a testreszabás ikonra, és válaszd a Mezők testreszabása menüpontot.

Ha az adatlapon kattintasz a testreszabás ikonra, akkor az adatlapi mezőket tudod szerkeszteni.

 

Ha a cég nevére kattintasz, és utána a testreszabás ikonra, akkor a cég adatlap mezőinek testreszabására nyílik lehetőség.

Ha a kapcsolattartó nevére kattintasz, és utána a testreszabás ikonra, akkor a személy adatlap mezőit tudod testreszabni. A személy mezők szerkesztésénél lehet módosítani többek között a beosztást is.

3.) Bal oldalon a villáskulcs ikonra kattintva tudod módosítani a mezőket.

  • Ha van olyan mező, amit nem a MiniCRM-ben állítasz be, hanem egy külső forrásból érkezik az infó (például integráció révén kerülnek be az adatok), akkor pipáld be a Csak olvasható mezőt.
  •  Ha van olyan adat, amit mindenképpen tudnod kell ahhoz, hogy a következő státuszba kerüljön az adatlap (például várható árbevételt tudni kell mielőtt lezárod az értékesítést), akkor állítsd be a Kötelező kitölteni ettől a státusztól mezőket.

4.) Ha nincs szükséged egy-egy mezőre, akkor a eltávolítás gombbal ki tudod törölni.

Jobb oldalról bal oldalra áthúzva (fogd&vidd módszerrel) tudsz új mezőt létrehozni.