Hogyan lehet céget vagy kapcsolattartót törölni?

A MiniCRM-ben tudsz törölni adatlapokat, cégadatlapokat, illetve személyadatlapokat is. Az adatlapok lomtárazásáról itt olvashatsz részletesen.

Cégeket és személyeket véglegesen tudsz törölni az alábbi leírás alapján.

A következő lépésekhez adminisztrátor jogosultság szükséges!

Cég törlése

Ahhoz, hogy egy céget véglegesen tudj törölni, kell lennie hozzá kapcsolódó személynek illetve adatlapnak (akár fiktív adatokkal is létrehozhatod ezeket csak a törlés elvégzéséhez). Ezt az adatlapot kell először lomtáraznod, majd véglegesen törölnöd.

Amennyiben a cégnek van Számlázó vagy Megrendelés termékben adatlapja, ezeket csak lomtárba lehet helyezni és a cég nem törölhető véglegesen. Ilyen esetben a cégadatlapon lévő mezőket írhatod át (XXXX vagy —–).

Az adatlap végleges törlésénél válaszd a harmadik lehetőséget.

Ezzel a céghez tartozó összes kapcsolatot és adatlapot véglegesen törlöd! A műveletet nem lehet visszavonni!

Kapcsolatok törlése

Ahhoz, hogy egy kapcsolatot törölni tudj, nem lehet olyan adatlap, ahol ő elsődleges kapcsolattartóként van megjelölve.

1.) Nyisd meg a személyadatlapon a kapcsolódó adatlapokat

2.) Jelölj ki másik személyt elsődleges kapcsolattartónak

Kattint a személy neve mellett megjelenő kis zöld pipára.

3.) Töröld véglegesen a kapcsolatot

A személyadatlapon akkor fog az ehhez szükséges három pont megjelenni, ha már nincs több kapcsolódó adatlap.

Ezzel a kapcsolatot véglegesen törlöd! A műveletet nem lehet visszavonni!