MiniCRM API

A MiniCRM API használatának feltétele Professional, vagy Enterprise MiniCRM platform, illetve a MiniCRM REST APIs + XML szinkronizáció nevű kiegészítő.

Abban az esetben, hogyha még nincs bekapcsolva ez a kiegészítő, a rendszereden belül van lehetőséged ezt megtenni:

  • A Beállítások — Előfizetés opcióra kattintva tudod bepipálni a MiniCRM REST APIs + XML szinkronizáció kiegészítőt.
MiniCRM API kulcs készítéséhez Adminisztrátor jogosultságra lesz szükséged!

A legfrissebb MiniCRM API dokumentációnk az alábbi linken érhető el Angol nyelven:

MiniCRM API documentation (EN)

Korábbi Magyar nyelvű API dokumentáció:

MiniCRM API dokumentáció

 

 

A MiniCRM nyílt, a benne rögzített adatok MiniCRM API-n keresztül elérhetőek más programok számára, és azokkal a meglévő adatokat módosíthatod, bővítheted.

A MiniCRM API egy egyszerű felület, ami használható bármilyen programozási nyelvből (Javascript, PHP, C#, C, Java, stb…). A használat feltétele, hogy a programot futtató számítógép rendelkezzen működő internetkapcsolattal, el tudja érni a MiniCRM API-t, valamint a program rendelkezzen érvényes MiniCRM rendszerrel, és hozzá tartozó API kulccsal.

Azonosítás szabványos http azonosítással “HTTP Auth” történik.

Az azonosításhoz szükséges

  • felhasználói rendszer azonosító (továbbiakban SystemId, azaz a böngésző címsorában az r3.minicrm.hu/ után látható, maximum 5 jegyű szám)
  • és API kulcs (továbbiakban API-Key), amit adminisztrátor jogosultságú felhasználóként tudsz igényelni a Beállítások > Rendszer képernyőn. Ehhez az Új API kulcs készítése gombra kell kattintani. Ha már generáltál API kulcsot, lehetőséged van újat generálni, vagy törölni a meglévőt.

A MiniCRM API használható “HTTP Secure” kapcsolaton keresztül is a https:// előtag használatával.

MiniCRM API Url:

https://SystemId:APIKey@r3.minicrm.hu/Api/R3

Kódlap

A MiniCRM API az UTF-8 kódlapot használja. Minden bejövő paramétert UTF-8 kódolásban vár és minden választ UTF-8 kódlapon ad.

Formátum

Bemeneti és kimeneti adatformátum minden esetben JSON serialized tömb.

Limitáció

R3 API végpontunkon 60 request / perc rate limitáció van életben. Minden ezt meghaladó kérés 429-es „Too many requests” válasszal elutasáításra kerül.

Egyedi fejlesztés külső fejlesztő segítségével kivitelezhető a MiniCRM rendszerében. MiniCRM oldalról kizárólag a fejlesztés technikai támogatását tudjuk vállalni. Ezzel kapcsolatosan megértésedet köszönjük!

Elérhető szolgáltatások