Hogyan tudok sablont létrehozni?

Korlátozott felhasználóként nem tudsz sablonokat létrehozni.

1.) Kattints a bal oldali menüsávban a termék nevére majd az ez alatt megjelenő Sablonokra .

 

2.) Kattints az ujsablon gombra és válaszd ki a megfelelő sablontípust.

Miután választottál, már nem tudod visszacsinálni, így ha például teendő sablont akartál és email típust választottál, akkor lépj ki a szerkesztőből és kezd újra a folyamatot.

 

FONTOS! A normál email sablonok nem küldhetőek ki a mobil applikációból, ezért ott ezek nem jelennek meg. Ha szeretnél már meglévő sablont kiküldened mobil applikációból akkor létre kell hoznod egy mobil email sablont erre a célra. Ide másolás-beillesztés módszerével tudod az eredeti sablon tartalmát beilleszteni.

3.) Nevezd el a sablont.

Ezt csak Ti fogjátok látni és használni, úgy válassz, hogy később is tudd, mi van a sablonban.

Pro tipp: Ha a sablon neve mögé beírod, hogy @ és a saját neved (pl.: @Minicrmhelpfejlesztes), akkor tudjátok, hogy ki hozta létre az adott sablont. Így mindig könnyebben meg fogod találni.

4.) Válassz mappát a sablonnak és állítsd be a nyelvét.

A sablon típusától függően további mezőket is beállíthatsz ennél a résznél.

5.) Írd meg a sablon tartalmát.

6.) Végül kattints a hozzáadás gombra, és kész is vagy! 🙂

 

Link szerkesztésekor a következőre kell figyelned:

Amikor egy email sablonban kapcsos zárójelet tartalmazó linket használsz (pl. egyedi leiratkozó linknél, vagy adatmódosító linknél), utólagos szerkesztés esetén a zárójeleket %7B és %7D-re cseréli le. Ez addig nem fog gondot okozni, amíg a linkben nem változtatsz (pl. Adatlap azonosítás bekapcsolása), és nem kattintasz a Módosítás gombra.

Ellenkező esetben a link nem fog jól működni. A kódnézetben ellenőrizheted, hogy a kapcsos zárójelek átalakultak-e %7B és %7D karakterekre, és visszaírhatod az eredeti értékekre.

Egy másik megoldási módszer, ha a linket ilyenkor kitörlöd és újraírod.