Hogyan működik az egyszeri tömeges email küldés?

Az egyszeri tömeges email küldésével könnyen küldhetszi ki sablon levelet az ügyfeleid egy meghatározott csoportjának.

A funkció használatához Professional vagy Professional+ előfizetői csomag szükséges!

Hogyan küldhetsz egyszeri tömeges emailt?

Ha szeretnél tömeges emailt küldeni, szükséged lesz egy sablonra, amit el fogsz küldeni, és egy szűrőre, amivel meghatározod, kinek szeretnéd elküldeni a leveleket. Ha ezek megvannak, kövesd az alábbi lépéseket:

  1. A szűrő alatt kattints az Üzenetküldés gombra, majd válaszd ki, hogy Tömeges email-t, vagy Tömeges SMS-t szeretnél küldeni:
  2. Válaszd ki a sablont, töltsd ki a mezőket, majd küldd ki az emaileket:

 

Fontos: A levél elküldése előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat:

Hírlevelet csak azoknak küldhetsz, akik előzőleg feliratkoztak nálad rá.

  1. Adj hozzá egy jelölőnégyzetet a személy adatlaphoz hasonló névvel: ‘Hírlevélre feliratkozott’
  2. Az űrlaphoz mindenképpen add hozzá ezt a mezőt
  3. Amikor hírlevélhez készítesz automatizmust, vagy tömeges üzenetet küldesz, mindenképpen szerepeljen ez a mező a szűrőfeltételek közt.
    Így a szűrő azokat csak az adatlapokat fogja mutatni, ahol legalább az egyik kapcsolattartó feliratkozott hírlevélre.

A Címzett mezőnél három lehetőség közül választhatsz:

  • Kapcsolódó cég/személy: Ha az adatlaphoz tartozik Elsődleges kapcsolattartó, az ő alapértelmezett email címére megy a levél, ha nincs, a céghez rendelt email címre. Tehát ha a cégnél van legalább egy személy, aki feliratkozott, akkor is csak az elsődleges kapcsolattartó fogja megkapni a levelet.
  • Cég: Az adatlaphoz tartozó alapértelmezett email cím kapja meg az emailt.
  • Cég minden kapcsolattartója: Azok a kapcsolattartók kapják meg, akikre igazak a szűrőfeltételek, többek között, hogy feliratkoztak hírlevélre. Ha személy adatra nem szűrsz, akkor az összes feliratkozott kapcsolattartónak megy, ha szűrsz, például beosztásra, akkor csak azok kapják meg, akiknél az a beosztás van megadva.

Ha a hírleveledet szeretnéd a cégeken belül minden egyes személynek elküldeni, aki feliratkozott, akkor a Cég minden kapcsolattartója lehetőséget kell választanod.

Ha a Kapcsolódó cég/személy-t választod, csak az elsődleges kapcsolattartók kapják meg a levelet, ahol a cégnél valamelyik személy feliratkozott hírlevélre, még akkor is, ha maga az elsődleges kapcsolattartó ezt nem tette meg.

Ha azt szeretnéd, hogy csak azok az elsődleges kapcsolattartók kapják meg a hírlevelet, akik személy szerint feliratkoztak rá, válaszd a “Kapcsolódó cég/személy-t, majd vegyél fel egy új szűrőfeltételt:”Személy: Elsődleges kapcsolattartó“.