Hogyan működik az egyszeri tömeges email küldés?

Az egyszeri tömeges email küldésével könnyen küldhetszi ki sablon levelet az ügyfeleid egy meghatározott csoportjának.

Hogyan küldhetsz egyszeri tömeges emailt?

Ha szeretnél tömeges emailt küldeni, szükséged lesz egy sablonra, amit el fogsz küldeni, és egy szűrőre, amivel meghatározod, kinek szeretnéd elküldeni a leveleket. Ha ezek megvannak, kövesd az alábbi lépéseket:

  1. A szűrő alatt kattints az Üzenetküldés gombra, majd válaszd ki, hogy Tömeges email-t, vagy Tömeges SMS-t szeretnél küldeni:
  2. Válaszd ki a sablont, töltsd ki a mezőket, majd küldd ki az emaileket:

 

Fontos: A levél elküldése előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat:

Hírlevelet csak azoknak küldhetsz, akik előzőleg feliratkoztak nálad rá.

  1. Adj hozzá egy jelölőnégyzetet a személy adatlaphoz hasonló névvel: ‘Hírlevélre feliratkozott’
  2. Az űrlaphoz mindenképpen add hozzá ezt a mezőt
  3. Amikor hírlevélhez készítesz automatizmust, vagy tömeges üzenetet küldesz, mindenképpen szerepeljen ez a mező a szűrőfeltételek közt.
    Így a szűrő azokat csak az adatlapokat fogja mutatni, ahol legalább az egyik kapcsolattartó feliratkozott hírlevélre.

A Címzett mezőnél három lehetőség közül választhatsz:

  • Kapcsolódó cég/személy: Ha az adatlaphoz tartozik Elsődleges kapcsolattartó, az ő alapértelmezett email címére megy a levél, ha nincs, a céghez rendelt email címre. Tehát ha a cégnél van legalább egy személy, aki feliratkozott, akkor is csak az elsődleges kapcsolattartó fogja megkapni a levelet.
  • Cég: Az adatlaphoz tartozó alapértelmezett email cím kapja meg az emailt.
  • Cég minden kapcsolattartója: Azok a kapcsolattartók kapják meg, akikre igazak a szűrőfeltételek, többek között, hogy feliratkoztak hírlevélre. Ha személy adatra nem szűrsz, akkor az összes feliratkozott kapcsolattartónak megy, ha szűrsz, például beosztásra, akkor csak azok kapják meg, akiknél az a beosztás van megadva.

Ha a hírleveledet szeretnéd a cégeken belül minden egyes személynek elküldeni, aki feliratkozott, akkor a Cég minden kapcsolattartója lehetőséget kell választanod.

Ha a Kapcsolódó cég/személy-t választod, csak az elsődleges kapcsolattartók kapják meg a levelet, ahol a cégnél valamelyik személy feliratkozott hírlevélre, még akkor is, ha maga az elsődleges kapcsolattartó ezt nem tette meg.

Ha azt szeretnéd, hogy csak azok az elsődleges kapcsolattartók kapják meg a hírlevelet, akik személy szerint feliratkoztak rá, válaszd a “Kapcsolódó cég/személy-t, majd vegyél fel egy új szűrőfeltételt:”Személy: Elsődleges kapcsolattartó“.