Hogyan köthetem be a központi email címünket MiniCRM-be?

Ezt csak Ügyfélszolgálat termékben érdemes használni.
A következő beállításokhoz adminisztrátori jogosultság szükséges!

Ha van egy központi email cím pl. help@pelda.hu, akkor érdemes beirányítani egy Ügyfélszolgálat termékbe. Ekkor minden email, amit erre a címre küldenek, egy adatlap lesz a MiniCRM-ben.

Egy rendszerbe több e-mail címet is lehetőség van bekötni! Minden bekötésre szánt e-mail címhez szükséges külön Bejövő email feldolgozót létrehozni, ezáltal könnyebben megkülönböztethetőek lesznek a címekre érkező megkeresések.

Bejövő email feldolgozó létrehozása:

1.) Az oldalsó kék sávban az Ügyfélszolgálat termék alatt kattints a lefelé mutató nyílra, majd az Űrlapokra.

2.) Kattints a zöld Új űrlap gomb melletti kis nyílra, majd válaszd az Új bejövő email feldolgozót.

3.) Bal oldalon a mező hozzáadása gombbal válaszd ki azokat a fix mezőket, amiket be szeretnél állítani egy-egy email esetén.

4.) Az átirányítandó email fiókbeállításaiban állítsd be, hogy az oda érkező leveleket az űrlap Email részben látható email címre irányítsa át.

Bejövő email feldolgozó beállítások:

1.) Státusz

Státusz részben állíthatod be, hogy a létrehozott adatlap milyen státuszba kerüljön egy-egy emailnél.

2.) Megerősítő email

Ha a bejövő emailekre szeretnél automatikus választ küldeni, a Megerősítő email részben megadhatod az erre létrehozott email sablonodat.

Megerősítő email feladója a Termékbeállításokban megadott termékáris feladó lesz. Erről részletesen itt olvashatsz. Ezt csak az Egyedi feladó beállításával tudod felülírni.
Ahhoz hogy elkerüld, hogy az ügyfeleid ha választ küldenek a megerősítő emailre az ne hozzon létre új adatlapot, úgy abban az esetben a megerősítő email sablonjának a Tárgy végére helyezd be a következő képpen a következő változót: „[{%Project.Hash%}]„. Ezáltal a tárgy végére bekerül az adatlap azonosítója amely biztosítja azt, hogy a megfelelő adatlapra érkezzen vissza az ügyfeled válasza.
Fontos a Project.Hash változó minden esetben szögletes zárójelbe [] szükséges megjeleníteni, illetve a tárgy végére kell bekerülnie (ellenkező esetben nem fogja tudni azonosítani a rendszer, hogy melyik adatlaphoz tartozik és új adatlapot fog rögzíteni.

3.) Értesítés

Itt állíthatod be, hogy új bejövő email esetén egy email sablon legyen kiküldve valamelyik felhasználónak.

A fenti beállításokat nem kötelező elvégezned, de ahhoz, hogy hatékonyan működjenek, mindenképpen érdemes.