Automatizmus létrehozása

A MiniCRM használata közben a rendszer értesítéseket tud küldeni a felhasználóknak, és az ügyfeleidnek.

Leggyakoribb példák:

Azt, hogy mikor induljon a folyamat, Te tudod megadni szűrők segítségével.

Azt, hogy mit küldjön a rendszer, sablonok segítségével tudod meghatározni.

Utolsó kérdés a kinek és mikor. Erre a válasz az automatizmus lépéseiben keresendő.

Automatizmus létrehozásának lépései:

Az automatizmusok létrehozásához, kezeléséhez adminisztrátornak kell lenned.

1.) Készítsd el a megfelelő sablonokat.

2.) Készítsd el a szűrőt.

3.) Szűrő mentése után a kattints az Automatizmus gombra.

 

4.) Add meg az automatizmus lépéseit majd kattints az aktiválás gombra.

A felugró ablakban egy dolgod van: Eldönteni azt, hogy akik most benne vannak a szűrőben, azok végigmenjenek-e a folyamaton vagy kihagyja őket a rendszer.

Ezt a Csak új ügyfeleknek rész bepipálásával tudod szabályozni:

Ha be van pipálva, akkor csak azok kerülnek a folyamatba, akik az Aktiválás gombra kattintás után kerülnek a szűrőbe.

Ha nincs bepipálva, akkor amint aktiválod az automatizmust, a szűrőben lévő ügyfelek bekerülnek a folyamatba.

Itt még van lehetőséged a szűrő feltételekbe került találatok ellenőrzésére is ha a szűrő nevére kattintasz.

Dőlj hátra és hagyd, hogy a rendszer dolgozzon helyetted és figyeld, milyen eredménye van.

5.) Automatizmus lekapcsolása vagy törlése.

Ha már nincs az automatizmusra szükséged, akkor kattints a lekapcsolás gombra.

Ha egy már lekapcsolt automatizmust ismét szeretnél aktiválni és azon nem változtattál, akkor az Aktiválás gomb megnyomása után eldöntheted, hogy folytatni szeretnéd vagy csak az újonnan szűrőbe került találatokra legyen ismét aktív.

  • Csak új ügyfelek opció: Csak azok kerülnek a folyamatba, akik az aktiválás gombra kattintás után kerülnek a szűrőbe.
  • Amennyiben a Csak új ügyfelek opció nincs kiválasztva, a lekapcsolással félbehagyott lépések folytatódnak, a lekapcsolás óta bekerült ügyfelekre elindul a folyamat és azok is bekerülnek majd a folyamatba, akik az aktiválás után kerülnek a szűrőbe.

Ha később nem fogod használni, akkor a  lomtárazás ikonnal Lomtárazd. Így átlátható marad az automatizmus listázód.

Aktiválás után NE módosítsd a szűrőt. Ha változtatni szeretnél, akkor Inaktiváld az automatizmust, készíts egy új szűrőt és arra egy új automatizmust.