Spam: Zéró tolerancia

A MiniCRM spammel kapcsolatos álláspontja

A MiniCRM a spammel kapcsolatban a zéró tolerancia elvét vallja.

A nemzetközileg elfogadott definíció alapján minden tömegesen és kéretlenül kiküldött email spamnek minősül.

A hozzájárulások elévülnek. Ha több hónappal ezelőtt kaptál egy email címet egy feliratkozótól, és azóta nem küldtél neki hírlevelet, a címzett a hozzájárulásról könnyen megfeledkezhetett! A félreértések elkerülése érdekében az ilyen listákra nem javaslunk tömeges email küldést!
A MiniCRM-et csak abban az esetben használhatod tömeges emailek küldésére, ha a címzettek előzetes, egyértelmű hozzájárulást adtak ahhoz, hogy az adott témában reklámcélú emailt küldj nekik! A szabályok betartatásával a kampányaid hatékonyságát szeretnénk növelni. Közös érdekünk, hogy ügyfeleid továbbra is bizalommal legyenek feléd, és megkapják a küldött emaileket.

Az elektronikus hirdetésekre vonatkozó magyar jogi szabályozás szerint [2001. évi CVIII. törvény (Ekertv.) és 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.)] csak annak küldhető elektronikus levelezés vagy azzal egyenértékű egyéni kommunikációs eszköz (pl.: SMS, MMS, fax) útján elektronikus hirdetés, aki ehhez előzetesen, egyértelműen és kifejezetten hozzájárult.

Mivel a címzettek egy meghatározott feladónak és témában adnak felhatalmazást email küldésre, a korábbi, azonos személy tulajdonában lévő cégben felépített lista nem emelhető át egy másik cégbe. A vásárolt listára küldött tömeges, reklámcélú email szintén spamnek minősül. A nem hírlevél feliratkozás útján gyűjtött email címekre küldött reklámlevél szintén spam, ha a címzettek a marketing emailek küldéséhez nem járultak hozzá.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (a céges központi címekre küldött emailek kivételével) a kéretlen reklámlevelek kiküldését (beleértve az engedélykérő leveleket is) 500.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtja.

Amennyiben utólag, például spam bejelentés formájában tudomásunkra jut, hogy a tömeges email küldésre nem voltál jogosult, fenntartjuk a jogot CRM rendszeredben a tömeges email küldés funkció letiltására, illetve a spam bejelentések mennyiségétől és az eddigi email kiküldési történetétől függően a rendszer felfüggesztésére.