Számlák exportálása

A MiniCRM Számlázóból többféle formátumban is lehetőséged van a számlák exportálására. Ehhez első lépésben egy szűrőt kell készítened és elmentened, melynek lépéseiről részletesen itt olvashatsz: Egyedi szűrő készítése.

Az alábbi módszerek nem csak számlák, hanem egyéb tételes termékekben is megegyeznek, úgymint: Ajánlatok, munkalapok, teljesítési igazolások, vagy szállítólevelek exportálása, letöltése esetén.

Az alábbi lépésekhez adminisztrátor jogosultság szükséges!

Az elmentett szűrőd alatt a Mentés fájlba gombnál az alábbi exportálási módok közül választhatsz:

Számlák mentése Excel táblázatba

XLS formátumban töltheted le az egyes számlákat, a velük kapcsolatos főbb adatokkal. Egy számla egy sor lesz a táblázatban, az egyes számlatételeket nem tartalmazza.

Számlák exportálása

Magukat a számla dokumentumokat töltheted le PDF formátumban. Ezeket a fájlokat egy zip állományba tömörítve küldi el a rendszer a felhasználói email címedre.

Csak a már kiállított számlákat, ajánlatokat, munkalapokat, teljesítési igazolásokat tudod letölteni.

Adóhatósági ellenőrzés XML mentése

A könyvelőprogramokba importálható és a NAV által elfogadott formátumú XML fájlt tudod letölteni. Ez emailben kerül kiküldésre a felhasználói email címedre.

Az emailben található xml fájlt úgy töltheted le a számítógépre, ha jobb egérgombbal kattintasz a linkre, majd a Link mentése lehetőséget választod.

Szinkronizálás Google Táblázattal

A számlák főbb adatait nyerheted ki, de nem egy XLS fájlba, hanem valamelyik Google Táblázatodba. Egy számla egy sor lesz a táblázatban, az egyes számlatételeket nem tartalmazza. A szűrő találatai óránként frissülnek a szinkronizált táblázatban. A funkcióról itt olvashatsz bővebben.

Tételek exportálása Excelbe

XLS formátumban töltheted le a számlák adatait. Minden egyes számlatétel egy-egy sorban fog megjelenni a táblázatban.

Tételek szinkronizálása Google Táblázattal

A számlák adatait a Google Táblázatodba nyerheted ki. Minden egyes számlatétel egy-egy sorban fog megjelenni a táblázatban. A szűrő találatai óránként frissülnek a szinkronizált táblázatban.

Adatlapi fájlok letöltése

Amennyiben a számlák MiniCRM adatlapjain fájl mezőt használsz ahova feltöltöd pl. az ajánlatot ami alapján készült a számla, ezzel az opcióval a számlaexporthoz hasonlóan egy ZIP fájlt küldünk emailben, amely tartalmazza az összes fájlmezőbe feltöltött dokumentumot. Amennyiben több fájl mezőt is használsz, a szűrő táblázatos nézetében kell a „Mező hozzáadása” gomb segítségével meghatároznod, melyik mező tartalmát szeretnéd letölteni.

Kapcsolatok Excel

A számlákhoz tartozó kapcsolattartók elérhetőségeit mentheted le XLS formátumban. Erről bővebben itt olvashatsz: Kapcsolatok exportálása.

Szűrés adott időszaki számlákra

Amennyiben a kezdő és záró dátum (év, hónap, nap) megadásával meghatározható időszakban kibocsátott számlákra szeretnél szűrni, a Számla: Kiállítás dátuma mezőt add hozzá a szűrőhöz, majd állítsd be a Nagyobb X & Kisebb Y értéket.

Ha a kezdő és a záró számlasorszám megadásával meghatározható sorszámtartományba tartozó számlákra szeretnél szűrni, akkor a Számla: Számla sorszám (Nagyobb X & Kisebb Y) és a Számla: Számlatömb mezőt szükséges felvenni a szűrőbe.

Például:

Ha a számlaszám: 2015-E/00402/EUR

Akkor a számla sorszáma: 402
A számlatömb: 2015-E / EUR