Tételek tömeges importálása

A számlázó modulban amellett, hogy manuálisan adsz hozzá tételeket vagy szolgáltatásokat a számlához, a rendszer lehetővé teszi, hogy egyszerre több tételt is hozzá tudj adni a dokumentumhoz.
Előfordulhat például, hogy egy Excel-fájlban több tétel van, mint amennyit manuálisan kényelmesen hozzá szeretnél adni az ügyfél számlájához. Mostantól ezt a rendszer lehetővé teszi gyorsan, csupán néhány kattintással elvégezni.

Fontos szempontok az importálással kapcsolatban

  • Az ily módon importált tételek mindig hozzáadásra kerülnek az esetlegesen már a számlán szereplő tételekhez. Így amennyiben egy tétel már létezik, és másodszor importálod, új elemként kerül hozzáadásra.

  • Az importfájlban lévő oszlopneveknek (fejléceknek) meg kell egyeznie a rendszered számlázó moduljában található mezők nevével. Ez azét szükséges, hogy importálásnál a rendszer felismerje és a megfelelő mezőbe illessze a kívánt adatokat.

  • A pénznemet nem kell külön feltüntetni a táblázatban, ezt a rendszer automatikusan állítja be rendszerben szereplő pénznem alapján.

  • A táblázatodban az árak ÁFA-val vagy ÁFA nélkül is szerepelhetnek. A MiniCRM a rendszerbeállításoktól függően fogja beállítani a táblázatodból importált árakat.

  • Amennyiben a rendszeredben több mező szerepel a tételeknél, úgy azokat nyugodtan felveheted a táblázatod fejlécébe. Itt ügyelj arra, hogy a táblázatban szereplő név pontosan megegyezzen a MiniCRM-ben szereplő mező nevével.
  • Ha nincs szükséged az egyik oszlopra (például: leírás), akkor azt teljesen töröld a táblázatból, mivel adatok nélkül nem importálhatsz oszlopot.

FONTOS! A tétel import funkció minden alkalommal új terméket hoz létre a készletben, vagyis NEM AZONOSÍTJA a készletben már szereplő termékeket. Ebből kifolyólag tömeges tétel feltöltés esetén a korábban rögzített termékek készletszintje NEM változik. 

1) Válaszd ki a Másolás közvetlenül Excel táblából opciót.

 

2) Töltsd le a minta Excel táblát a szerkesztéshez.

 

A szerkesztésnél ügyelj a formaiságra, a táblázatban fontos, hogy az adatok formátuma megegyezzen a számlázó modulodban szereplő formátumokkal.

Az ÁFA mértéke kizárólag %-os értékkel adható meg!

3) A kész táblázatod másold be az erre kijelölt mezőbe.

Amennyiben az egyik érték helytelenül lett rögzítve, abban az esetben a rendszer figyelmeztet erre, mielőtt folytatja az importálást. Ebben az ablakban közvetlenül kijavíthatod a hibát, majd kattints ismét a Hozzáadás gombra.
Az importált tételek törlésére a feltöltés befejeztével manuálisan van lehetőséged, így mindenképp győződj meg róla, hogy az adatok helyesen szerepelnek a táblázatodban.