Shoprenter integráció

Követelmények

  • Shoprenter Gold vagy Platinum előfizetés 
  • MiniCRM Professional előfizetés

A Shoprenter és a MiniCRM összekapcsolása

1.) Megrendelés és Webshop termék felvétele

MiniCRM-ben adminisztrátor felhasználóval kell felvenni egy Megrendelés, majd egy Webshop terméket. Ha egyéb folyamatokhoz használsz más termékeket is, akkor azok természetesen maradhatnak a rendszerben aktív termékként.

A termékeket a megadott sorrendben kell felvenni. A Webshop terméket nem lehet felvenni Megrendelés termék nélkül.

Technikai okokból egy MiniCRM rendszerben csak 1 webshop termék – Shoprenter integráció használható. Ha megpróbálsz többet bekapcsolni, akkor az érkező adatok, ügyfelek és rendelések felülírják egymást. Ha boltot váltasz és szeretnél régi webáruház helyett újat bekötni, írj ügyfélszolgálatunknak, hogy a régi kapcsolatot teljesen törölhessük az új elindítása előtt.

2.) Shoprenter API elérés megadása

A Webshop termék beállításainál meg kell adni a Shoprenter API URL-jét, a felhasználónevet és a jelszót.

Ezt a Shoprenter felületére belépve, a Beállítások menüpont alatti -» API Beállítások menüpontnál láthatod.

Ezután szükséges engedélyezned az API státuszt, illetve kimásolni a megfelelő adatokat a Shoprenter felületéről és a MiniCRM felületére beilleszteni

3.) Kapcsolat tesztelése

A megfelelő adatok beírása után, kattins a Kapcsolat tesztelése gombra.

Ha mindent jól csináltál, a „Sikeres kapcsolódás!” felirat jelenik meg a gomb mellett.

Ha „Kapcsolódás Sikertelen!” feliratot kapsz, nem megfelelő API adatokat írtál a mezőkbe.

Szintén ezen a beállítási képernyőn az Általános dobozban van egy „Adatlapok letiltva” / „Disable projects” pipa. Ez hasznos olyan termékekben, ahova csak kívülről (API/XML) jöhet be adat. Például ilyen a Webshop termék. Ha ez itt be van pipálvaakkor a Shoprenter integráció esetén kizárólag ebben a termékben az Új adatlap gomb helyett a Szinkronizálás gomb jelenik meg, melyet akár napközbeni adat szinkronizálására is használhatsz.

4.) Rendelés státusz megfeleltetés

Ha sikeres a kapcsolat tesztelése, egy új blokk is megjelenik a termék beállításaidban.

Amennyiben a későbbiek során módosítasz a Shoprenteres státuszaidon, a „Kapcsolat tesztelése” gombra kattintva újra le tudod kérni azokat és párosítani.

Ebben a blokkban a Shoprenterben létrehozott megrendelési státuszokat kell összehangolni a MiniCRM-ben lévő megrendelés státuszokkal. Ha végeztél, kattints a jobb felső sarokban lévő MENTÉS gombra.

 

 

5.) Szinkronizáció elindítása

Miután a beállítás megtörtént, megkezdődhet az adatok szinkronizációja MiniCRM-be.

Kattints a MiniCRM logóra a bal felső sarokban és keresd meg a Webshop terméket a felső kék sávban.

Kattints a bal oldalon található szinkronizació gombra. Ekkor kapni fogsz egy figyelmeztetést arról, hogy a szinkronizáció elkezdődött, és amint befejeződik, megjelennek az adatok a rendszerben.

Ezt a gombot akár a napközbeni rendelések szinkronizálása esetén is használhatod. Ez csak a nem szinkronizált elemeket tölti át a rendszerbe. Nem az egész adatbázist.
A Szinronizáció gombot egyszer nyomd meg. Az első szinkronizáció a rendelések számától függően akár több óráig is eltarthat. Ha többször nyomod meg a gombot az adatok szinkronizálása többször indul el párhuzamosan és a Shoprenter API túlterhelés miatt letilt és a betöltési folyamat elakad. Tehát legyél türelmes! Az adatok be fognak kerülni a rendszerbe.
A szinkronizáció során a megrendeléseknél alkalmazott kuponok is bekerülnek a MiniCRM megrendelésbe.

 

6.) Szinkronizáció napi ellenőrzése

Ezután minden hajnalban automatikusan fognak frissülni az adatok, amit a Beállítások / Sync képernyőn tudsz ellenőrizni.

 

A Szinkronizálás során, a MiniCRM-ben már, más termékben meglévő adatlapokhoz NEM fog hozzákapcsolódni az új megrendelés / webshop adatlap.