WooCommerce integráció

Ha van WooCommerce webáruházunk, pár kattintással könnyedén összeköthetjük MiniCRM rendszerünkkel.

1.) Megrendelés és Webshop modul felvétele

MiniCRM-ben adminisztrátor felhasználóval kell felvenni egy Megrendelés, majd egy Webshop modult. Ha egyéb folyamatokhoz használsz más modulokat is, akkor azok természetesen maradhatnak a rendszerben aktív modulként.

A modulokat a megadott sorrendben kell felvenni. A Webshop modult nem lehet felvenni Megrendelés modul nélkül.

Technikai okokból egy MiniCRM rendszerben csak 1 webshop modul – WooCommerce integráció használható. Ha megpróbálsz többet bekapcsolni, akkor az érkező adatok, ügyfelek és rendelések felülírják egymást. Ha boltot váltasz és szeretnél régi webáruház helyett újat bekötni, írj ügyfélszolgálatunknak, hogy a régi kapcsolatot teljesen törölhessük az új elindítása előtt.

2.) MiniCRM WooCommerce bővítmény telepítése.

A plugint itt töltheted le:

MiniCRM WooCommerce Sync

 

Lépjünk be a WordPressbe és telepítsük fel ezt a bővítményt. Vigyük az egerünket oldalt a Bővítmények menüre, majd válasszuk az Új hozzáadását. A jobb oldali keresőbe írjuk be a “minicrm” szót és válasszuk ki a találati listából a MiniCRM WooCommerce Sync plugint.

3.) Plugin beállítása.

Ha feltelepítettük a bővítményt, oldalt a WooCommerce menü alatt válasszuk a Beállításokat.

Az Általános beállításoknál ha lejjebb görgetünk, ott találjuk a MiniCRM-re vonatkozó részt.

SystemId: A MiniCRM-et megnyitva az r3.minicrm-hu – t követő szám az URL-ben.

API key: ha még nincs API kulcs generálva, akkor a MiniCRM-ben a jobb felső sarokban található fogaskerékre kattintva a Rendszer fül alatt generálhatunk. Ha van már ilyen azonosítónk, akkor azt másoljuk be ide. Fontos: ezt csak akkor látjuk a rendszerben amikor legeneráltuk, utólag nincs lehetőség megnézni, ha nem tároljuk el valahol. Ebben az esetben új kulcsot kell generálni és lecserélni a régit mindenhol, ahol használatban van. (Ezt ajánlatos biztonságos helyen tárolni, mivel a rendszerazonosítóval és az API kulcs párossal bárki könnyedén hozzáférhet a rendszerünkhöz.)

MiniCRM account locale: A MiniCRM rendszerünk nyelve.

CategoryId: A MiniCRM-ben használt Webshop modul azonosítója. A Webshop modult megnyitva az URL-ből olvasható ki, a „#!Project-„ utáni részből.

webshop category

Folder Name: Ezzel meghatározhatjuk, hogy melyik mappába kerüljenek MiniCRM-ben az importált termékek. A meglévő mappákat a Megrendelés modul melletti nyílra kattintva és a Termékek menüpontot kiválasztva tudjuk megnézni. Ha szerkeszteni szeretnék akkor itt kattintsunk a jobb felső sarokban található 3 pont ikonra majd a mappa testreszabására.

WooCommerce szinkronizálás esetén egy mappába kerülhetnek bele a termékek a szinkronizáció során.

Debug: Fejlesztőknek naplózás funkció ki-bekapcsolása.

A szinkronizáció 4 alkalommal fut le:

  • A bővítmény beállításainak mentésekor, ha minden paramétert (helyesen) kitöltöttek.
  • Rendelés leadásakor
  • Rendelés módosításakor
  • Rendelések tömeges módosításakor