WooCommerce integráció

Ha van WooCommerce webáruházunk, pár kattintással könnyedén összeköthetjük MiniCRM rendszerünkkel.

1.) Megrendelés és Webshop termék felvétele

MiniCRM-ben adminisztrátor felhasználóval kell felvenni egy Megrendelés, majd egy Webshop terméket. Ha egyéb folyamatokhoz használsz más termékekat is, akkor azok természetesen maradhatnak a rendszerben aktív termékként.

A termékeket a megadott sorrendben kell felvenni. A Webshop terméket nem lehet felvenni Megrendelés termék nélkül.

2020. December 1. utáni előfizetőinknél az integráció Professional platform és a Megrendelések + készletkezelés  és Webshop integráció termékekkel, illetve Rest API / XML bővítménnyel használható, így ezek előfizetése szükséges, amit az előfizetés oldalon van lehetőséged megtenni!

2.) MiniCRM WooCommerce bővítmény telepítése.

A plugin legfrissebb verzióját itt töltheted le:

MiniCRM WooCommerce Sync

 

Lépjünk be a WordPressbe és telepítsük fel ezt a bővítményt. Vigyük az egerünket oldalt a Bővítmények menüre, majd válasszuk az Új hozzáadását. A jobb oldali keresőbe írjuk be a “minicrm” szót és válasszuk ki a találati listából a MiniCRM WooCommerce Sync plugint.

3.) Plugin beállítása.

Ha feltelepítettük a bővítményt, oldalt a WooCommerce menü alatt válasszuk a Beállításokat.

Az integráció fül alatt megtalálhatóak a MiniCRM WooCommerce bővítmény beállítási lehetőségei.

MiniCRM addon settings

 

SystemId: A MiniCRM-et megnyitva az r3.minicrm-hu – t követő szám az URL-ben.

API key: ha még nincs API kulcs generálva, akkor a MiniCRM-ben a jobb felső sarokban található fogaskerékre kattintva a Rendszer fül alatt generálhatunk. Ha van már ilyen azonosítónk, akkor azt másoljuk be ide. Fontos: ezt csak akkor látjuk a rendszerben amikor legeneráltuk, utólag nincs lehetőség megnézni, ha nem tároljuk el valahol. Ebben az esetben új kulcsot kell generálni és lecserélni a régit mindenhol, ahol használatban van. (Ezt ajánlatos biztonságos helyen tárolni, mivel a rendszerazonosítóval és az API kulcs párossal bárki könnyedén hozzáférhet a rendszerünkhöz.)

MiniCRM account locale: A MiniCRM rendszerünk nyelve.

CategoryId: A MiniCRM-ben használt Webshop termék azonosítója. A Webshop terméket megnyitva az URL-ből olvasható ki, a „#!Project-„ utáni részből.

webshop category

Folder Name: Ezzel meghatározhatjuk, hogy melyik mappába kerüljenek MiniCRM-ben az importált tételek. A meglévő mappákat a Megrendelés termék melletti nyílra kattintva és a tételek menüpontot kiválasztva tudjuk megnézni. Ha szerkeszteni szeretnék akkor itt kattintsunk a jobb felső sarokban található 3 pont ikonra majd a mappa testreszabására.

WooCommerce szinkronizálás esetén egy mappába kerülhetnek bele a tételek a szinkronizáció során.

Debug: Fejlesztőknek naplózás funkció ki-bekapcsolása.

A szinkronizáció 3 alkalommal fut le:

  • Rendelés leadásakor
  • Rendelés módosításakor
  • Rendelések tömeges módosításakor

4.) Összes megrendelés szinkronizálása

A beállításoknál lehetőség van az összes, eddigi megrendelés szinkronizálására. Ehhez a “Sync all shop orders now” gombra szükséges kattintani.

snyc all shop orders now

 

A megrendelések szinkronizálásáig kérünk, ne lépj el az említett oldalról, mert a szinkronizáció megszakad!
MiniCRM sync is in progress
MiniCRM sync is in done

5.) WooCommerce mezők párosításának lehetősége

Amennyiben ez a lehetőség nem látszódik a bővítmény beállításainál frissíts a legfrissebb verzióra a WordPress Admin felületén a Bővítmények menüpont alatt.

Az 1.5.4 verziótól lehetőséged van WooCommerce mezők párosítására. Ezzel a WooCommerceből lehetőséged van külön MiniCRM mezőkbe átszinkronizálni adatokat. (Pl.: Szállítási / számlázási adatok, fizetési mód, szállítási mód, megrendelési megjegyzés). Így sokkal mélyebben / pontosabban van lehetőséged szegmentálni a vásárlóidra.

mezőpárosítás lehetősége

Ezt úgy teheted meg, ha az alábbi módon adod meg új sorba az adott WooCommerce mezőt, illetve a hozzápárosítandó MiniCRM mezőt:

WooCommerceMező:MiniCRMMezőTechnikaiNeve

Egy példa a vásárlói megjegyzés mezőre:

customer_note:VasarloMegjegyzes

Ha a párosítást elvégezted és elmentetted, érdemes az Összes megrendelést átszinkronizálni (4.) pont ) , hogy az összes megrendelésen látszódjanak a mezők értékei. Különben az új megrendeléseknél fognak átkerülni ezek az adatok.
Megrendelés mezők

6.) Több WooCommerce Webshop szinkronizálása egy MiniCRM rendszerbe

Ha több WooCommerce webshopot használsz párhuzamosan, ezeket most már mind bekötheted a MiniCRM-be.

Ez a funkció az 1.5.6-os verziótól elérhető, szükség esetén frissítsd a MiniCRM WooCommerce Plugint a WooCommerce — Plugins — Installed Plugins részben.
Kattints a WooCommerce Beállításokon belül az Integráció fülön a MiniCRM-re, és válassz ki egy egyedi Shop ID-t a legördülő listából.
Mindegy, melyik ID-t választod ki a 20 lehetőség közül, csak az a lényeg, hogy más WooCommerce webshopodnál ne add meg ugyanezt a számot.