WooCommerce integráció

Ha van WooCommerce webáruházunk, pár kattintással könnyedén összeköthetjük MiniCRM rendszerünkkel.

1.) Megrendelés és Webshop termék felvétele

MiniCRM-ben adminisztrátor felhasználóval kell felvenni egy Megrendelés, majd egy Webshop terméket. Ha egyéb folyamatokhoz használsz más termékekat is, akkor azok természetesen maradhatnak a rendszerben aktív termékként.

A termékeket a megadott sorrendben kell felvenni. A Webshop terméket nem lehet felvenni Megrendelés termék nélkül.

2020. December 1. utáni előfizetőinknél az integráció Professional platform és a Megrendelések + készletkezelés  és Webshop integráció termékekkel, illetve Rest API / XML bővítménnyel használható, így ezek előfizetése szükséges, amit az előfizetés oldalon van lehetőséged megtenni!

2.) MiniCRM WooCommerce bővítmény telepítése.

A plugin legfrissebb verzióját itt töltheted le:

MiniCRM WooCommerce Sync

 

Lépjünk be a WordPressbe és telepítsük fel ezt a bővítményt. Vigyük az egerünket oldalt a Bővítmények menüre, majd válasszuk az Új hozzáadását. A jobb oldali keresőbe írjuk be a „minicrm” szót és válasszuk ki a találati listából a MiniCRM WooCommerce Sync plugint.

3.) Plugin beállítása.

Ha feltelepítettük a bővítményt, oldalt a WooCommerce menü alatt válasszuk a Beállításokat.

Az integráció fül alatt megtalálhatóak a MiniCRM WooCommerce bővítmény beállítási lehetőségei.

MiniCRM addon settings

 

SystemId: A MiniCRM-et megnyitva az r3.minicrm-hu – t követő szám az URL-ben.

API key: ha még nincs API kulcs generálva, akkor a MiniCRM-ben a jobb felső sarokban található fogaskerékre kattintva a Rendszer fül alatt generálhatunk. Ha van már ilyen azonosítónk, akkor azt másoljuk be ide. Fontos: ezt csak akkor látjuk a rendszerben amikor legeneráltuk, utólag nincs lehetőség megnézni, ha nem tároljuk el valahol. Ebben az esetben új kulcsot kell generálni és lecserélni a régit mindenhol, ahol használatban van. (Ezt ajánlatos biztonságos helyen tárolni, mivel a rendszerazonosítóval és az API kulcs párossal bárki könnyedén hozzáférhet a rendszerünkhöz.)

MiniCRM account locale: A MiniCRM rendszerünk nyelve.

CategoryId: A MiniCRM-ben használt Webshop termék azonosítója. A Webshop terméket megnyitva az URL-ből olvasható ki, a „#!Project-„ utáni részből.

Folder Name: Ezzel meghatározhatjuk, hogy melyik mappába kerüljenek MiniCRM-ben az importált tételek. A meglévő mappákat a Megrendelés termék melletti nyílra kattintva és a tételek menüpontot kiválasztva tudjuk megnézni. Ha szerkeszteni szeretnék akkor itt kattintsunk a jobb felső sarokban található 3 pont ikonra majd a mappa testreszabására.

WooCommerce szinkronizálás esetén egy mappába kerülhetnek bele a tételek a szinkronizáció során.

Debug: Fejlesztőknek naplózás funkció ki-bekapcsolása.

A szinkronizáció 3 alkalommal fut le:

  • Rendelés leadásakor
  • Rendelés módosításakor
  • Rendelések tömeges módosításakor

4.) Összes megrendelés szinkronizálása

A beállításoknál lehetőség van az összes, eddigi megrendelés szinkronizálására. Ehhez a „Sync all shop orders now” gombra szükséges kattintani.

snyc all shop orders now

 

A megrendelések szinkronizálásáig kérünk, ne lépj el az említett oldalról, mert a szinkronizáció megszakad!
MiniCRM sync is in progress
MiniCRM sync is in done

5.) WooCommerce mezők párosításának lehetősége

Amennyiben ez a lehetőség nem látszódik a bővítmény beállításainál frissíts a legfrissebb verzióra a WordPress Admin felületén a Bővítmények menüpont alatt.

Az 1.5.4 verziótól lehetőséged van WooCommerce mezők párosítására. Ezzel a WooCommerceből lehetőséged van külön MiniCRM mezőkbe átszinkronizálni adatokat. (Pl.: Szállítási / számlázási adatok, fizetési mód, szállítási mód, megrendelési megjegyzés). Így sokkal mélyebben / pontosabban van lehetőséged szegmentálni a vásárlóidra.

mezőpárosítás lehetősége

Ezt úgy teheted meg, ha az alábbi módon adod meg új sorba az adott WooCommerce mezőt, illetve a hozzápárosítandó MiniCRM mezőt:

WooCommerceMező:MiniCRMMezőTechnikaiNeve

Egy példa a vásárlói megjegyzés mezőre:

customer_note:VasarloMegjegyzes

Ha a párosítást elvégezted és elmentetted, érdemes az Összes megrendelést átszinkronizálni (4.) pont ) , hogy az összes megrendelésen látszódjanak a mezők értékei. Különben az új megrendeléseknél fognak átkerülni ezek az adatok.

6.) Több WooCommerce Webshop szinkronizálása egy MiniCRM rendszerbe

Ha több WooCommerce webshopot használsz párhuzamosan, ezeket most már mind bekötheted a MiniCRM-be.

Ez a funkció az 1.5.6-os verziótól elérhető, szükség esetén frissítsd a MiniCRM WooCommerce Plugint a WooCommerce — Plugins — Installed Plugins részben.
Kattints a WooCommerce Beállításokon belül az Integráció fülön a MiniCRM-re, és válassz ki egy egyedi Shop ID-t a legördülő listából.
Mindegy, melyik ID-t választod ki a 20 lehetőség közül, csak az a lényeg, hogy más WooCommerce webshopodnál ne add meg ugyanezt a számot.