Új számla felvitele adatlapról, keresésből

 1. Az adatlapok és kontakt adatlapok jobb oldalán, a modulok neve alatti adatlap gomb segítségével is indíthatsz új számlát, díjbekérőt és ajánlatot. Kereső találati listájának címe mellett is hasonló gombot találsz, hasonló működéssel.
 2. Ha még nem adtad meg a számlázási adataidat (jelen esetben a számlakiállító adatai), akkor ez a következő lépés.
 3. A számla felvitele előtt meg kell adnod néhány alapadatot, ezek később, a számla szerkesztésekor már nem módosíthatók.
  1. Vevő neve. Ha helyes, amit látsz, akkor nincs dolgod, ha nem, akkor az Újrakezd feliratra kattintva tudod megadni a helyes vevőt.
  2. Médium: nyomtatott vagy e-számla.
  3. Devizanem: a számla tételeihez csak az adott devizanemmel tárolt termékek közül választhatsz, illetve, ha új terméket veszel fel a számlán, az is ezzel a devizával kerül a terméktörzsbe.
  4. Nyelv: magyar, angol, német, szlovák
  5. Fordított adózás
 4. mentés gombra kattintva elkezdheted felvinni a számlán szereplő tételeket.
 5. Bal oldalon a Te adataid lesznek, jobb oldalon a vevődé. Ellenőrizd, hogy minden rendben van-e. Ha valamit a Vevőnél módosítanál, akkor A Szerkeszt gombra kattintva tedd meg.
 6. Ha van a tételeken túl olyan, amit megjelenítenél a számlán (törvényi hivatkozás), akkor a Tárgyba tudod ezt megtenni.
 7. Utána a számlára vonatkozó általános infókat tudod beállítani:
  1. Fizetési mód
  2. Teljesítés dátuma
  3. Fizetési határidő
  4. ÁFA típusa
 8. Végül add meg a számlázandó tételeket.
 9. Ellenőrizz le mindent alaposan, most már csak a kiállítás van hátra.
 10. Kattints a jobb oldalt, felül lévő kiállítás gombra.
 11. A megjelenő ablakban látod, hogyan fog kinézni a számla.
 12. Kiállításra kattintva elkészül a számla, Kiállítás és Küldésre kattintva pedig egyből el tudod küldeni a vevődnek, egy sablonhoz csatolva.