Számlaműveletek

Új bizonylat ez alapján

Ha egy meglévő számla, díjbekérő vagy ajánlat mintájára szeretnél egy újat létrehozni, akkor először keresd meg a mintát, amit használni szeretnél. Utána a jobb felső részen kattints a behajtott fülű lapokra a Nyomtatás mellett, és válaszd ki, hogy számlát, ajánlatot vagy díjbekérőt szeretnél készíteni ennek mintájára. A kiállítás megegyezik innentől a sima bizonylat kiállítással.

Nyomtatás

Ha egy számlát szeretnél kinyomtatni, akkor csak annyit kell tenned, hogy kikeresed a számlát és utána a jobb felső sarokban a nyomtatásra kattintasz.

Sztornózás

Ha egy számlát vagy díjbekérőt szeretnél sztornózni, akkor annyi a teendőd, hogy kikeresed azt, és utána a jobb felső sarokban rákattintasz a sztornózás gombra. Ekkor készül egy sztornó, Sztornó státusszal, az eredeti pedig átkerül Sztornózva státuszba.

A sztornószámlán az összegek pozitív, a mennyiségek pedig negatív számként fognak szerepelni.

Fizetettre állítás

Ha egy számlát kifizettek, akkor keresd meg azt, és a jobb felső sarokban kattints a fizetsés gombra. Ekkor egyből Fizetve státuszba kerül a számla.

Ha díjbekérőt állítasz fizetettre, a rendszer automatikusan kiállít egy hozzá tartozó fizetett számlát is a díjbekérő alapján.

A díjbekérő fizetettre állításánál egy legördülő mezőből ki tudod választani, hogy számla/előlegszámla keletkezzen vagy semmilyen számla, illetve a teljesítés dátumát is.

Ha devizás ÁFÁ-s díjbekérőt állítasz fizetettre, a rendszer kiállít egy hozzá tartozó fizetett számlát is, melyen a kiállítás napján érvényes átváltási árfolyam szerint jelenik meg az ÁFA összege forintban. MNB árfolyamot használva automatikusan megadja a rendszer az aktuális EUR, GBP, USD és CHF árfolyamot, egyéb deviza MNB-s, illetve egyedi banki árfolyam használata esetén a díjbekérő kiállításakor a felugró ablakban adhatod meg az árfolyam összegét.

Elrejtés

Csak kiállítandó státuszú számlát, díjbekérőt vagy ajánlatot rejthetsz el. Ehhez annyit kell csak tenned, hogy megkeresed azt, és a jobb felső részen a három pöttyre és az Elrejtés gombra kattintasz.

Lomtárazás

Csak kiállítandó számlát lomtárazhatsz. Ehhez keresd meg a számlát, és a jobb felső sarokban kattints a testreszabás ikonra, majd a Lomtárba helyezésre.