XML adatszinkronizáció

Az XML alapú adatszinkronizáció lehetővé teszi, hogy egy MiniCRM-től független rendszerben létrejövő és folyamatosan frissülő ügyfél/felhasználó adatbázis, CRM szempontból fontos részei MiniCRM-ben naprakészen elérhetőek legyenek.

Egyedi fejlesztés külső fejlesztő segítségével kivitelezhető a MiniCRM rendszerében. MiniCRM oldalról kizárólag a fejlesztés technikai támogatásában tudunk segíteni. Ezzel kapcsolatosan megértésedet köszönjük!

API vs XML szinkronizáció

  • MiniCRM API: “klasszikus” azonnali adat elérést és módosítást tesz lehetővé. Lehet keresni, lekérdezni és adatlapokat módosítani. Akkor érdemes használni, ha beazonosítási logika egyedi, a beküldendő adat függ a MiniCRM-ben tárolt aktuális adattól vagy a mozgatandó adatok száma relatíve alacsony.
  • XML adatszinkronizáció: egy már meglévő más rendszerben lévő ügyfél/felhasználó adatbázis egyirányú szinkronizálása MiniCRM-be, hogy az ott kezelt folyamatokhoz szükséges alap információk rendelkezésre álljanak. Akkor érdemes használni ha nagy mennyiségű adatot kell átküldeni MiniCRM-be és nem feltétel, hogy az adatok valós időben átkerüljenek, néhány órás / 1 napos frissesség megfelelő.

XML adatszinkronizáció során a külső rendszer előállít megfelelő formátumban egy XML adatállományt, amit a MiniCRM egy API hívásra reagálva letölt és feldolgoz. A benne található adatlapokat frissíti, illetve újakat hoz létre, ha szükséges. Egy-egy szinkronizáció során nem kell minden adatlapot/mezőt újraküldeni, részleges – csak módosult adatokat tartalmazó – XML-t is fel tud dolgozni a MiniCRM.

Az XML alapú adatszinkronizálás akár több millió adatlap frissítésére is alkalmas.

Elérhető szolgáltatások