SMS árak

 A telefonszám formátuma nem számít SMS küldéskor. Tartalmazhat kötőjelet, perjelet, zárójelet, szóközt,… is. Ha a rendszer érvényesnek érzékeli a telefonszámot, akkor lehetséges SMS küldése rá a rendszerből.

Fontos, hogy amikor a szűrést elkészíted az adatlapokra tömeges kiküldéskor, belekerülhet a találatokba külföldi telefonszám is, mely ilyen esetben eltérő áron kerülhet kiszámlázásra. Továbbá befolyással lehet a kiküldések árára, ha a címzett nem EU tagállamon belül tartózkodik és emiatt a szolgáltató szintén külföldi kiküldési díjat számolhat fel.

A beföldi számra küldött SMS ára euróban bruttó 18 Ft/SMS megfelelője a számlázási nap MNB devizaárfolyamán. (Ez érvényes az aktiváló kódot tartalmazó SMS-re is).

 

Külföldi telefonszámra küldött SMS árakat az alábbi oldalon találhatóak: DÍJTÁBLA

FONTOS: Az SMS karakterek száma eltérhet, ha ékezetes karakterek, vagy egyedi szimbólumok kerülnek bele! Ezeket a karaktereket nem 1 db karakternek könyvelik el a szolgáltatók, hanem 2, vagy többnek!
A kiküldött SMS-ek valódi darabszámát a szolgáltató által ténylegesen kiküldött SMS-ek darabszáma határozza meg, nem a rendszerből kiküldött SMS-ek darabszáma. Ugyanis a 160 karakternél hosszabb SMS-eket a szolgáltató több SMS-ben küldi ki, és ilyenkor azokat a telefon rakja össze egybe. Emiatt a 160 karakternél hosszabb sms-ek díja eltérhet az alap euróban bruttó 18 Ft / SMS megfelelője díjtól. Maximum 300 karakter küldhető el. Az SMS karaktereinek számát például itt ellenőrizheti: https://messente.com/documentation/tools/sms-length-calculator