Adatok kezelése a MiniCRM-ben – Személyre szóló üzenetek (3. rész)

A legújabb MiniCRM használatával végre elfelejthetjük az unalmas gépelést, azt, hogy ugyanazt a szöveget sokadik alkalommal is újra meg újra le kell írnunk.

A rendszerben létrehozható, saját cégünk arculatához igazítható email sablonok segítségével ugyanis könnyen és gyorsan tájékoztathatjuk ügyfeleinket, valamint partnereinket megrendeléseikről, szerződéseikről, vagy küldhetünk ki részükre tömeges hírleveleket.

MiniCRM rendszerünkben változók beillesztésével pedig azt is elérhetjük, hogy minden egyes ügyfelünk a saját adatait láthassa a számára elküldött – dinamikus – üzenetben. Ezáltal személyre szólónak érezheti a tőlünk kapott levelet, még akkor is, ha mi azt egyszerre több ezer személynek küldtük el. De ugyanígy változók segítségével adhatunk át hasznos információkat munkatársainknak is a teendőikkel kapcsolatban.

A MiniCRM-ben elérhető elsődleges változók az adatlap mezők. Ezen változók segítségével tudunk a levelekben dinamikusan elhelyezni olyan adatokat, amelyeket az ügyfél adatlapján, az érintett mezőkben tartunk nyilván. Ezért is érdemes adatlapjainkat és az ott elérhető mezőket megfelelően karbantartanunk.

Természetesen ezek mellett további egyéb változók is beilleszthetők az üzenetekbe, mint például a kapcsolat mezők, vagy az aláírás sablon,…

A dinamikus tartalommal rendelkező emailek kiküldését rendszerünkben megvalósíthatjuk manuálisan, egyesével, de akár automatikusan és tömegesen is. Ezen utóbbiakat előre beállított automatizmusokkal oldhatjuk meg, vagy ügyfeleink adatlapjainak egy-egy csoportjára szűréssel, célzott üzenetekkel.

Mindezek segítségével pedig még tovább növelhetjük üzleti hatékonyságunkat, hiszen minimális időráfordítással, mindössze néhány kattintássa, akár automatikusan is küldhetünk ügyfeleinknek tökéletesen összeállított tartalommal rendelkező, valamennyi fontos adatot tartalmazó, személyre szóló leveleket.

Befejező blog bejegyzésünkben kitérünk az adatlapok mezőinek elemzésére, és eláruljuk, hogy milyen hasznos kimutatásokra lehet szert tenni a bennük tárolt adatok alapján.