Emlékeztető automatizmus: „Holnap találkozunk!”

A legtöbb cégnél valamilyen apropóból sor kerül személyes találkozásra az ügyfelekkel, partnerekkel. Ha ez egy előre megbeszélt időpontban van, akkor érdemes az időpont és helyszín visszaigazolásán túl emlékeztetőt is küldeni ügyfelünknek a találkozóról, rendezvényről, oktatásról, stb.

Ha például minden pénteken tartunk tréninget, akkor küldjünk a résztvevőknek csütörtökön egy emlékeztető emailt vagy akár SMS-t.

Ugyanígy, ha ügyfelünk tesztvezetésre, masszázsra, szépségszalonba, orvosi kezelésre, stb. jelentkezett be, akkor is elküldhetjük automatikusan minden egyes ügyfelünknek a megfelelő emlékeztetőt a megfelelő időpontban.

"Holnap találkozunk" sablon üzenet

Az emlékeztető automatizmus beállításának lépései

  • Sablon üzenet (email/SMS) elkészítése: írjuk meg a kiküldendő üzenetünk szövegét. A szövegben helyezzük el a megfelelő változókat, így levelünk nem csak személyesebb lesz, de a szükséges információkat is tartalmazza majd. Például:

Kedves {%Person.FirstName%}!

A megbeszéltek szerint holnap, {%Project.SzemelyesTalalkozoIdopontja%} órakor találkozunk az irodánkban (1148 Budapest, Fő utca 1.). Az irodaházhoz mélygarázs is tartozik, így a parkolás egyszerűen megoldható.

{%Sender.EmailSignature%}

  • Az üzenet megírása után készítsük el azt a szűrőt, amely mindig a megfelelő ügyfeleket tartalmazza. Fenti példánk alapján ebben a szűrőben mindig azoknak a személyeknek/cégeknek (adatlapoknak) kell lenniük, akikkel másnap találkozunk. Ez mindig változó, hiszen, ha egyik ügyfelünkkel szerdán van a találkozó, akkor őt kedden kell értesíteni, ha másik ügyfelünkkel pénteken találkozunk, akkor neki csütörtökön kell küldeni az emlékeztetőt. A szűrőbe tehát azok kell, hogy tartozzanak, akiknek az adatlapján a “Személyes találkozó időpontja” mezőben pontosan a holnapi dátum van beírva.

Ehhez a következő szűrőt kell létrehoznunk:

Adatlap: Személyes találkozó időpontja: Pontosan X nap múlva

Érték: 1

Adjuk ennek a szűrőnek a “Holnap találkozunk” nevet.

  • A szűrő elkészítése után hozzunk létre egy automatizmust. Ennek segítségével a találkozó előtti napon egy általunk beállított időpontban (példánkban ez délelőtt 10:00) automatikusan kiküldésre kerül a fenti szűrőben lévő adatlapok mindegyikére a “Holnap találkozunk!” üzenetünk.

Az automatizmus beállításai:

Típus: szűrőre >>”Holnap találkozunk” szűrő

Késleltetés napban: 0

Időzítés: Bármely nap, 10:00 után

Email sablon: “Holnap találkozunk!”

Üzenet címzettje: Kapcsolódó cég/személy

"Holnap találkozunk" automatizmus

Az automatizmusokról és a szűrőkről bővebben az alábbi Súgó oldalainkon olvashatunk:

https://www.minicrm.hu/help/automatizmusok/

https://www.minicrm.hu/help/adatlapok-szurese/