Teendők a CRM-ben új munkatárs érkezésekor

A céghez érkező új munkatárs felvételekor – ha munkaköre alapján a CRM rendszerben is dolgoznia kell majd – az alábbi teendőket kell elvégeznünk:

CRM checklist

  • Helyezzük el az új munkatársat a “CRM hierarchiába” a beosztása, munkaköre alapján. Ez lesz majd az alapja annak, milyen jogosultsággal kell rendelkeznie a rendszerben.
  • Már az új kolléga érkezésekor vegyük fel a CRM rendszerbe felhasználóként, vonjuk bele a napi, CRM rendszerben végzett munkába. Így rögtön el tud kezdeni ismerkedni a rendszerrel, illetve teendőket is oszthatunk már rá.
  • Állítsuk be a jogosultságait aszerint, hogy a rendszeren belül milyen jogokkal és hozzáférésekkel rendelkezzen. Ha vezetőről van szó, az adminisztrátori vagy menedzseri, ha alacsonyabb beosztású kollégát veszünk fel, normál jogosultságú felhasználói hozzáférést adjunk. A nyári gyakornokoknál, adatrögzítőknél és külsős munkatársaknál pedig a korlátozott jogosultságot célszerű beállítani.
  • Szintén állítsuk be, milyen modulokra láthat rá az új kolléga. Ha értékesítőt veszünk fel és neki nem szükséges látnia a pénzügyeket, számlákat, ügyfélszolgálatot, stb, pipáljuk ki ezeket a modulokat.
  • Töltsük ki a Profil oldalán az új felhasználó adatait (beosztás, telefonszám, email aláírás, profilkép, stb).
  • Ha távozó munkatárs helyére jön az új kollégánk, akkor is már rögtön az elején vegyük fel a rendszerbe, majd a régi kolléga felhasználójának lekapcsolásakor gördülékenyen átveheti annak teendőit, adatlapjait. Ezt a felhasználó lekapcsoláskor fel is ajánlja a rendszer automatikusan.

A felhasználók felvételéről, lekapcsolásáról, jogosultságokról és egyéb felhasználói beállításokról az alábbi Súgó oldalunkon olvashatunk bővebben:

http://help.minicrm.hu/entries/21314266-felhasznalok