Miért éri meg több honlapot üzemletetni?

 

Nem vagyunk egyformák, sem mint szolgáltató, sem mint vásárló. Míg a vásárló a személyisége és igényei szerint fog dönteni, valószínűleg Ő nem fog változtatni a szokásain, addig mi szolgáltatók, óriási előnyben vagyunk! Mi ugyanis megtehetjük, hogy weboldalunkat, honlapunkat a legtöbb vásárlói típusnak megfelelően kitegyük a világhálóra!

www

Milyenek lehetnek a honlapok?

  • Magázódó
  • Tegeződő
  • Érzelem alapú
  • Száraz és lényegre törő
  • Egyszerű, unalmas
  • Színes és dizájnos
  • Eltérő elrendezésűek
  • Eltérő hangsúlyúak
  • Stb…

Azon kívül, hogy több megközelítésből mutathatjuk be magunkat, további előnyre is szert tehetünk! Mégpedig az ideális keresőszavak alapján megválasztott domain neveken elkészített honlapokat keresőoptimalizálva, minden weboldalt előre hozhatunk a kereső első 1-10 találatába.

Mivel mai világunkban az esetek túlnyomó részében az interneten informálódnak előre, legyen szó új üzleti partnerről, vagy épp szolgáltatás igénybevételéről, vagy termékvásárlásról. Megnyitjuk a „nagyságos” világhálót, majd bepötyögjük a keresni kívánt céget, terméket, szolgáltatást. A kapott találatok közül pedig elkezdünk böngészni és a számunkra legszimpatikusabb céget, vagy ajánlatot fogjuk választani.

Szóval, minél többszínűen van fent, annál több embert vonzhat be ügyfélkörébe, mert mindenki megtalálhatja a saját stílusához passzoló megközelítést.

Mire jó még?

Irányíthatjuk a piacot, az árakat, a vásárlókat és formálhatjuk a vásárlási szokásokat. Ha Ön a Google-ban keres, hány találatot néz meg? Elárulom, én maximum a 2. oldalig megyek, ha az első 5-8-ban nem találtam meg a releváns tartalmat. Ha az első oldal 10 találatából 5 Önhöz tartózó honlap, akkor ugyebár 5x nagyobb az esélye, hogy Öntől fognak rendelni, mintha csak 1 honlappal képviselné magát.

Ismerek egy olyan, redőnyöket és hozzájuk tartozó kiegészítőket forgalmazó céget, akiknek 12 domien elkészített egyszerű vagy épp prémium honlapja van. Az egyik a redőnyökről szól, a másik a redőnymotorokról, van ahol mindkettő szerepel és ezek több variációban elkészítve a többi weboldalon eltérő megfogalmazásban vannak jelen a világhálón.

Ön szerint mekkora eséllyel fognak így tőle rendelni?

Miért ne tehetné meg Ön is, hogy több hálót dobjon be és nagyobb területen halásszon? Már 2-3 honlappal is lényeges forgalomnövekedést érhet el, de a kialakított weboldalak mennyiségével kedvére játszhat.