2014 leginspirálóbb üzleti TED-beszédei

A TED-beszédek mára világméretűvé nőtt sorozata azért jött létre, hogy olyan ötleteket terjesszen, amelyeknek érdemes minél több emberhez eljutniuk. 2014-ben a legsikeresebb, legizgalmasabb, és leginspirálóbb TED-beszédek a következők voltak:

Simon Sinek: Why good leaders make you feel safe

Sinek elgondolkodtató beszédet mondott a cégvezetésről. Szerinte a vezetők legfontosabb feladata, hogy az alkalmazottaiknak biztosítsák a biztonság érzését. Ugyanis ha az alkalmazottak nem érzik magukat biztonságban, az a munkájuk kárára fog menni, hiszen a félelmükre fognak koncentrálni a feladataik helyett. Sinek azonban felismeri, hogy a biztonságérzet biztosítása a vezetők számára nagyon nagy felelősséggel jár: a videó ennek a problémának a feloldására próbál megoldást találni.

Yves Morieux: As work gets more complex, 6 simple rules to simplify

Egy irodában mindenki munkája összefügg mindenkiével, és a végén senki nem látja át (és el), pontosan mi a feladata. Morieux szerint a hagyományos menedzsment módszereknek vége, és hat szabályt nyújt kapaszkodóként az új, megváltozott helyzethez.

Roselinde Torres: What is takes to be a great leader

Torres kutatása során több, mint 4000 cég adatait felhasználva jutott arra a következtetésre, hogy a legtöbb cég vezetői képzése egyszerűen nem hatékony. Torres szerint három kérdést kell végiggondolniuk a 21. századi vezetőknek, akik egy egyre komplikáltabb világban kell, hogy döntéseket hozzanak: Hogyan próbálod előrelátni a piacon bekövetkező változásokat, az elkövetkező trendeket? Mennyire változatos a téged körülvevő szakmai és informális társaság, mennyire vagy nyitott más véleményekre? Hajlandó lennél-e feladni olyan bevett gyakorlatokat, amik korábban sikerre vittek?

Susan Colantuono: The Career Advice You Probably Didn’t Get

Colantuono beszéde főleg a nők munkahelyi szerepvállalását érinti, de megjelenik benne, hogy mi az a tulajdonság, amit a cégek vezetői előléptetéskor az alkalmazottaikban keresnek.

Margaret Gould Stewart: How giant websites design for you and a billion others too

Gould Stewart olyan cégeknél volt dizájner, mint a Facebook, és rengeteget tud arról, mi a fontos egy weboldal dizájnelemeinek felépítésében.