Ismétlődő számlák és Google Spreadsheet szinkronició

Ismétlődő számlák

Bármely vállalkozásnak lehetnek olyan számlái, amelyeket ismétlődően ki kell állítani. Erre nyújt megoldást az az új funkció, amely egy meglévő számla alapján újat generál, havi ismétléssel.

Ahhoz, hogy ezt a funkciót használjuk, rendelkezned kell legalább egy, 30 napnál nem régebbi számlával, amelyet „Alapszámlának” tekintünk.

Az ismétléssel létrehozott számlán ugyanazok az adatok lesznek, mint az „Alapszámlán”. Ez azt jelenti, hogy ugyanaz az ügyfél, ugyanazok az elemek, ugyanazok az árak.

Ismétlődő számla aktíválása

A felugró ablakban a következő kiállítás dátuma látható. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az „Alapszámla” kiállítás dátuma: 2016.05.22., A következő kiállítás időpontja 2016.06.22. (Egy hónappal később).

Amennyiben az Ismétlődő számla, rövid hónap végére esik, például ha az „Alapszámla” kiállításának dátuma 2019.01.30. abban az esetben a rendszer a következő hónap, utolsó napján fogja kiállítani a következő számlát.
Fontos megjegyezni, hogy az ilyen esetekben, következő hónap, nem az ismétlődő számla kiállítási napjára fogja változtatni a következő kiállítás dátumot, hanem minden esetben az „Alapszámla” kiállítási dátuma a mérvadó.

Amíg az „Ismétlés” aktív, addig minden hónapban, új számlát fog létrehozni a rendszer!

Az ismtétlést bármikor le lehet állítani, de ilyenkor az eredeti számláról már nem tudunk új ismétlést létrehozni (feltéve, ha 30 napnál régebbi.)

Az Ismétlődéssel létrejött számlák menüpont valamennyi, ismételt számlát megjelenít és minden esetben az „Alapszámla” lesz az első a felsorolásban.

Mikor nem lehet használni az Ismétlődő számlákat?
– 30 napnál régebbi számlákon
– Előleg és végszámlákon
– Ismételt számlákakon

Google Spreadsheet szinkronició

Vannak olyan ügyfeleink, akik látni akarták a készletértékeket. Ehhez naponta kellett exportálnia terméklistájukat. Ez a fejlesztés lehetővé teszi az, hogy szinkronizálják a terméklistát a Google-táblázattal, így a legfrissebb adatok alapján mindig kiszámíthatják az állományértékeket.