Öt tipp, hogy jól sikerüljön az online céges karácsony

Céges karácsony online

December eleje van, már túl késő céges karácsonyi bulit rendezni – gondolhatnád. Nos, hagyományos ünnepségre már valóban nincs idő, hiszen aligha akad szabad étterem, elérhető catering-cég vagy hely a wellnesshotelekben. Ez azonban nem jelenti, hogy le kell mondani a közös ünnepségről a kollégákkal és/vagy a partnerekkel. Hiszen a koronavírus-járvány – mint az élet megannyi területén – itt is változásokat hozott. Ma már senki nem lepődik meg, ha a karácsonyi céges program online kerül megrendezésre.

Az új helyzet persze új kihívásokat is hoz magával. Hogyan kell megszervezni és emlékezetessé tenni egy céges karácsonyt a virtuális térben? Mire kell ügyelni és milyen programokra van szükség? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphatsz a MiniCRM blog legfrissebb bejegyzéséből!

Az online céges karácsony előnyei

Ha ezeket a sorokat olvasod, alighanem már eldöntötted, hogy a céges rendezvényt idén a világhálón tartod. Amennyiben így van, nyugodtan ugorj a tippekre! Előfordulhat azonban, hogy még hezitálsz, és nem vagy biztos a dologban. Ebben az esetben hadd mutassuk be, hogy milyen előnyökkel jár a céges rendezvény online kivitelben.

Céges karácsony online

1. Az olcsóbb megoldás
Ne beszéljünk mellé, ez igencsak fontos szempont. Egy netes céges karácsony költségei össze sem hasonlíthatók a klasszikus bulikéval. Nem kell helyszínt bérelned, nem kell szállást foglalnod a vidéki kollégáknak és vendégeknek, és ha úgy döntesz, még a vacsora árát is megspórolhatod (ezt azonban nem javasoljuk).

2. Rugalmasabb
Az ünnepek alatt mindenkinek ezernyi dolga van, és bizony nehéz olyan időpontot találni, amikor mindenki ráér. Pláne, ha a céges karácsonyhoz el kell jutni egy étterembe vagy egy hotelbe, és ott hosszú órákig jelen lenni. Az online rendezvényre sokkal könnyebben találhatsz mindenki számára megfelelő időpontot.

3. Könnyebb részt venni rajta
Kisgyerekesek, akik nem tudnak kimozdulni egy estére sem. Vidéki munkavállalók, akiknek gondot jelent az utazás. Csak két példa, hogy miért lehet nehézkes sokaknak eljutni egy offline céges karácsonyra. A laptop elé azonban mindenki le tud ülni pár órára, ezért senkinek sem kell kihagyni az év egyik legfontosabb eseményét.

4. Az utolsó pillanatban is megrendezheted
A november és a december hajtós időszak a cégek életében. Nem biztos, hogy napi több órát arra tudtok szánni, hogy egy karácsonyi összejevetel megszervezésével bajlódjatok. Az online eseménnyel sokkal kevesebb a teendő (és az idegeskedés), így még ma sincs későn elkezdeni az előkészületeket.

Ezzel az öt tanáccsal tökéletes lesz a netes céges karácsony

Találd meg a legjobb szoftvert a céges karácsonyi bulihoz

Ahhoz, hogy a céges karácsony zökkenőmentes legyen, nem árt, ha minden meghívott gond nélkül be tud kapcsolódni. Ehhez pedig kell egy olyan szoftver, ami akár több tucat, vagy több száz online vendéggel is megbirkózik. Az olyan alapvető programok is jók lehetnek, mint a Zoom, a Teams vagy a Google Meet, de léteznek kifejezetten céges rendezvényekre fejlesztett alkalmazások is. Ilyen például a Party.Space és a Hoppier.

Ünnepi menü nélkül nincs karácsony

Minden karácsonyi rendezvény fénypontja az ünnepi vacsora. Erről pedig akkor sem kell lemondanotok, ha nem egy étteremben ültök. A dolog egyszerűbb mint gondolnád. Már előre gondoskodj arról, hogy minden meghívott részesüljön egy utalványban, amit az adott napon felhasználhat valamelyik ételrendelő oldalon. A vacsora pedig nem személyesen, hanem a kamerák előtt ülve zajlik – de hidd el, ennek is van egy semmihez sem hasonlítható hangulata.

Céges karácsony online

Gondoskodj játékról is

A karácsonyi rendezvény csapatépítés is egyben. Ehhez pedig jobbnál jobb játékok és egyéb programok állnak rendelkezésre. Virtuális szabadulószobák garmadájából válogathatsz például, ezeket pedig mindenki imádja. Persze karácsonyi témában készült játékokat is szervezhetsz. Kifejezetten népszerű napjainkban a Gingerbread Wars vagy az Online Holiday Bingo. Akár személyre, vagyis a cégre szabhatod a játékot azzal, ha a vállalkozáshoz kapcsolódó ki mit tudot szervezel. Ezen a linket tucatnyi céges karácsonyi parti ötletet találsz.

Fejezd ki az elismerésed

Egy étteremben nem is lenne kérdés, hogy a cégvezető mond pár szót, megköszöni a kollégák egész éves munkáját és a partnerek együttműködését. Ez egy online céges karácsony esetében sem maradhat el. Akár kezdődhet ezzel a rendezvény, hiszen máris megadja az alaphangot. Ha pedig szeretnél év dolgozója elismeréseket átadni, aligha találsz jobb alkalmat a karácsonyi partinál.

Ajándék mindenkinek

Karácsony ajándék nélkül? Kizárt dolog! De mégis hogyan lehet átadni a meglepetést úgy, hogy a másik akár több száz kilométerre ül tőlünk? Úgy, hogy maga az ajándék is virtuális. Például egy vásárlási utalvány vagy egy utazási kupon. Az sem elvetendő ötlet, hogy a kollégák az év végi partin kapják meg a bónuszt vagy prémiumot. Ha nem tervezel ilyesmit, vagy nem fér bele a büdzsébe, akkor lepd meg az alkalmazottakat egy céges videóval vagy fotó-összeállítással.

A MiniCRM szoftver segít a szervezésben

Egy online céges rendezvény tető alá hozásával is akadnak tennivalók, amibe több munkatársat is be kell vonnod. Ebben igazán nagy segítség lesz a MiniCRM feladatkezelője, ahol mindenki látni fogja, hogy milyen feladatok várnak rá, és azokkal milyen határidőre kell végeznie. A feladatkártyákon ráadásul egymást is megjelölhetik a munkatársak, így egyetlen kattintással adhatnak feladatot valaki másnak. Nincs tehát elveszett teendő, elmulasztott határidő és hiányos kommunikáció.

Ha pedig már a kommunikáció szóba került: a program képes előre megírt, automatikus e-maileket is küldeni. Vagyis nem kell egyesével mindenkinek kiküldeni a meghívót vagy a programot. Elég egyszer megírni és egy gombnyomással tömeges levélként elküldeni az általad meghatározott címlistára. Arra is van mód, hogy a meghívottak a levében egy linkre kattintva jelezzék, hogy tudnak-e jönni vagy sem. A MiniCRM-ben pedig ez alapján valós időben látni fogod, hogy pontosan hány fő vesz majd részt a rendezvényen.

MiniCRM karácsony

Bár a CRM alapvetően ügyfélkapcsolat-kezelésre lett kitalálva, az alkalmazottak is ugyanúgy bekerülhetnek a rendszerbe. A pontos és naprakész adatbázisban pedig pillanatok alatt kikeresheted, hogy ki dolgozik a legrégebb óta a cégnél, kinek van karácsony környékén évfordulója, szülinapja, így nekik külön meglepetéssel is készülhetsz. Sőt, a MiniCRM riportokat is készít, amikkel a kollégák teljesítményét is felmérheted. Ezzel pedig máris könnyebb meghatározni, hogy ki legyen az év dolgozója.

Miután az online karácsonyi rendezvény kapcsán megtanultad ezeket a funkciókat, semmi akadálya, hogy jövőre az értékesítésben, a marketinben, az ügyfélkezelésben vagy a számlázásban is használd. Így a karácsony meseszép, az új év pedig sikerekben gazdag lesz!

Indíts tesztrendszert, és kezd el a MiniCRM-ben a céges buli szervezését!