Magyar startup sztori 3 körös befektetéssel – Dessewffy Gábor és Boros Csilla Tea, OkosHACCP

Dessewffy Gábor és Boros Csilla Tea - Cégépítők Podcast

„Nem akartam elfogadni, hogy ezt nem lehet egyszerűbben” meséli Dessewffy Gábor, az OkosHACCP applikáció alapító-ügyvezetője, aki mérnök végzettséggel, egy sikeres vendéglátós vállalkozás felépítése után ugrott fejest valami teljesen újba. Technológiai ismeretek nélkül, nulláról építik a céget üzlettársával, „csak” a pontos problématudat, a terület szakmai ismerete és az elképesztő lelkesedésük vitte őket előre.

„A legnehezebb napokon is átsegít, ha tudjuk, hogy mi a végső célunk” – világít rá az üzlettárs és HACCP szakértő, Boros Csilla Tea, hogy miért fontos tisztázni és tisztán látni a célokat cégépítés közben. A műsorban Csilla mesélt a gyors ütemű növekedés nehézségeiről és az újonnan digitalizált terület sajátosságairól is. Szóba került, hogy mi visz rá két, a saját területén sikeres szakembert, hogy valami teljesen újba kezdjenek, és arról is mesélnek, hogy ezen az úton ki és mi segíti őket.

A Cégépítők Podcastban Egerszegi Krisztián ezúttal a vendéglátás területén nagyot újító OkosHACCP applikáció két alapító-tulajdonosával, Dessewffy Gáborral és Boros Csilla Teával beszélgetett. Szóba került az újrakezdés és a tanulás fontossága, valamint a sales, a marketing és a jó befektető szerepe is.

Az adás hallgatóit közelebb engedjük kicsit a milliárdos online vállalkozások felépítéséhez és vezetéséhez, a sikerhez szükséges vállalkozói és cégvezetési kultúrához, de az is szóba kerül, hogy mennyire ajánlott és szükséges a nagy célok érdekében a külső tőke bevonása az üzletbe.

Az adás betekintést enged egy nulláról épülő, magyar tulajdonú startup kezdeti életébe és problémáiba, és hasznos tanácsokkal lát el minden cégépítőt, aki a kezdeti fázisban, vagy még csak a tervezésnél tart.

De még ennél is sokkal többről lesz szó, a teljesség igénye nélkül a következő témákat vették elő a beszélgetőpartnerek a műsorban:

  • A Cégépítők Podcast ezúttal egy kezdő vállalkozás, egy startup alapítóit látta vendégül. Az OkosHACCP applikáció indulásáról, a cégépítés nehézségeiről Dessewffy Gábor és Boros Csilla Tea mesél a hallgatóknak.
  • Sikeres éttermi karriert épített fel Dessewffy Gábor, mégis váltani akart és váltott is. Mi volt a háttérben?
  • Már az indulást is befektetői segítséggel tervezték az alapítók, de nem ment ez olyan könnyen. Mikor kapta meg az ötlet az első körös befektetést és mi kellett ehhez?
  • A sikeres rajt után már a harmadik befektetési kört is kiérdemelte a startup. Mennyi tőkét vontak be és milyen dilemmáik voltak ezzel kapcsolatban?
  • Gábor szerint nagyon jó konverziós számokkal szerzik az új ügyfeleket, ezért is lehetnek vonzóak a befektetőnek. De mégis, milyen számokról van szó pontosan?
  • A cégépítőknek olyan területekhez is érteniük kell, amelyekre korábban nem is gondoltak. Melyek ezek és ki nyitotta fel a szemüket, hogy ezekre is szükségük van?
  • Ma már nagyon egyszerű és nagyon hatékony értékesítési folyamatokkal dolgozik az OkosHACCP. Ezeket összerakni pedig nem is volt bonyolult a cégépítők mai tudása szerint, vagy ők ezt, hogy látják?
  • Kell egy-egy jó tipp egy felfutóban lévő startup vezetőitől? Gábor és Csilla is nagyon jó tanulságokkal zárja a beszélgetést.

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

Spotify: kattints ide
Apple Podcast: kattints ide
SoundCloud: kattints ide
Google Podcast: kattints ide
Youtube: kattints ide

Zökkenőmentes rajt és stabil haladás a te cégednek is. Kattints a linkre a MiniCRM-es EXTRA tartalmakért!

A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.