A pénzpiac, a tőzsdei világ és a befektetői szektor Magyarországon – Beszélgetés Balogh Petyával és Oszkó Péterrel

Cégépítők - Balogh Petya és Oszkó Péter

A pénzpiaci szektor bonyolult, kockázatos és összetett világnak tűnhet, mely tele van kérdésekkel, vitákkal. Cégépítőként kerülhetünk olyan szerencsés helyzetbe, hogy vállalkozásunk tőzsdére vihető legyen, esetleg tőkénk befektethető pontra érjen, vagy tarthatunk vállalatunkkal olyan életszakaszban is, hogy új partnereket, befektetőket vonjunk be.

„Nem tudsz öt év alatt szuper jó befektetővé kitanulni, mert nem látsz elég sztorit elejétől a végéig.” – hangzott el Balogh Péter „Petyától” a Cégépítők legújabb részében, melyben most Egerszegi Krisztián a pénzpiacok világáról beszélgetett két szakértővel. Balogh Petya a STRT Holding Nyrt. cégvezetője és Oszkó Péter az OXO Holdings Nyrt. cégvezetője is volt már korábban a műsorban. Ha kíváncsi vagy életútjukra lentebb megtalálod a velük készült adások linkjeit.

Ebben az adásban a pénzpiaci szektor minden részletére, többek között az emberi oldalára is igyekeznek rávilágítani a vendégek. Szó lesz ennek a munkakörnek a pszichológiai hátteréről, a befektetési piac pénzhez való hozzáállásáról és több olyan konkrét, tapasztalati példát is elmesélnek majd, amit az évek során tanultak.

Ha a tőkéd jelenleg csak áll egy számlán és inflálódik, esetleg gondolkozol azon, hogy cégedbe új befektetőket vonj be, vagy, hogy vállalatoddal érdemes-e tőzsdére menni, de még nem vagy biztos ezekben a kérdésekben, mindenképpen ajánljuk neked ennek az epizódnak a meghallgatását.

  • Bevezetőként lássuk az általános hazai pénzpiaci körképet az elmúlt évek tapasztalatai alapján. A szakértők mesélnek arról, hogy miért érdemes 2024-ben a tőzsdére menni egy vállalattal és szó lesz a kockázatokról és veszélyekről is.
  • Hazai fronton egyelőre nincs élet az ingatlanbefektetésen és az állampapíron túl. Petya és Péter elmondja, hogy mit látnak a magyar befektetői piac jövőjéről és alakulásáról, illetve beszélnek arról is miért érdemes hazai cégekbe fektetni 2024-ben. Végül mesélnek arról, hogy milyen lépésekre van szükség még tőzsdére lépés előtt egy cég életében.
  • Két konkrét tapasztalat a tőzsdére lépésről cégvezetők szemszögéből. Hogyan élték ezt meg az epizód vendégei és hol tartanak ebben most. Milyen feladataik vannak jelenleg egy tőzsdén lévő vállalat vezetőjeként? És persze a kihagyhatatlan mumus, az árfolyam! Mennyire érdemes ezt napi szinten követni és befolyásolja-e a működést.
  • Számítások, módszertanok, portfólió érték és minden, amit tudni akartál a transzparenciáról, nem csak befektetői félként.
  • Ami mindenkiben felmerül, mi történik, ha nem teljesülnek az elvárások? Elkerülhetetlen érdek konfliktusok és kezelésük, tapasztalatok és megoldások.
  • Hova tovább az exit után? Új célok keresése, hogy elkerüld a mélyrepülést! Konkrét példák, mit tegyünk, ha hirtelen válunk cégvezetőből alkalmazottá vállalatunkban.
  • Ami Magyarországon ritka, mint a fehér holló: a tudatos befektető. Hogyan ismerjük fel és hogyan váljunk azzá? Végül Balogh Petya elmesél mindent, amit tudni akartál az angyalbefektetőkről.
  • Miért fontos többféle üzletbe fektetni? Diverzifikáció a befektetői világban. Befejezésképpen Petya és Péter gondolatai a szektorról és erről a munkakörről, hogy miért érdemes belevágni, milyen pozitív hatásai lehetnek emberi oldalról is.

Hallgasd a Cégépítőket a kedvenc platformodon:

A korábbi beszélgetéseket itt találod:

Ideje rendbe szedni a működést a te cégednél is! Kattints a linkre a MiniCRM-es EXTRA tartalmakért!

A Cégépítők podcast felvétele a MiniCRM megbízásából történik, melyben a Brocasterz Podcast Stúdió a partnerünk. Az adások menedzsmentjét a Brocasterz Podcast Ügynökség csapata végzi.