Telefonkönyv szinkronizálás Androidon

Szinkronizálás beállítása CardDAV alkalmazással

Töltsd le és telepítsd a CardDAV-Sync free beta nevű ingyenes alkalmazást telefonodra:
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.dmfs.carddav.sync&hl=en

Nyisd meg a letöltött alkalmazást és válaszd a CardDAV-fiók opciót.

Add meg a belépéshez szükséges adatokat:

Felhasználónév: a felhasználó MiniCRM-be való belépéshez használt email címe.
Jelszó: a fenti email címhez tartozó jelszava.
Szerver: cal.minicrm.hu.

Ezután adjuk meg a CardDAV account nevét, amibe kerülnek majd a kapcsolatok. Például MiniCRM kontaktok. Nyomjunk a FINISH gombra.

A következő képernyőn nyomjunk a Done gombra.

Sikeres szinkronizálás esetén, címjegyzékedben megjelenik a rendszer által kiválasztott, maximum 2000 db kontakt. A kontaktok kiválasztása során a rendszer a belépett felhasználók teendőit vizsgálja meg. Sorba rendezi az érintett teendőket tevékenység/módosítás dátuma szerint, majd nézi az azokhoz kapcsolódó adatlapoknál lévő összes kontaktot (még mindig teendőt érintő esemény szerint), végül pedig közülük azon első 2000 darabot szinkronizálja, akikhez van megadva telefonszám. Ezáltal azon kontaktok lesznek így elérhetők a telefonodon vagy a számítógépeden, akikkel – elvileg aktívan – foglalkozol.

Működést tekintve kizárólag csak olvasható kapcsolódás valósítható meg. Például, ha a telefonon módosítasz egy kontakot, akkor azt nem menti a MiniCRM!

Ha jelszót változtatsz a MiniCRM-ben, akkor a CardDAV felületen is jelszót kell váltanod, mivel a CardDAV felületen a MiniCRM-ben használt jelszóval tudsz belépni. Ha régi jelszavaddal próbálsz belépni a CardDAV felületen, IP címed többszöri próbálkozás után letiltásra kerül hibás bejelentkezés miatt.