KategóriaCégvezetés

5+1 tipp a hatékonyabb munkavégzéshez

Munkánk során a számítógép előtt ülve bizonyára több programmal, szoftverrel, alkalmazással és persze az Internettel is kapcsolatba kerülünk napi feladataink elvégzése alatt. Az viszont nem mindegy, mennyire hatékony a munkavégzésünk. Ebben a blogbejegyzésünkben saját tapasztalataink alapján szeretnénk néhány hasznos tanácsot, ötletet adni ahhoz, hogy hogyan spórolhatunk meg több időt munkánk során, ha az Internetet is igénybe kell vennünk.

Nézzünk néhány tippet a böngészőkben történő hatékonyabb munkavégzéshez (Jelen esetben a Firefox-ra találunk leírást és képeket, de ezek a funkciók más böngészőkben is elérhetőek.):

1. Gyakran látogatott internetes oldalainkat elhelyezhetjük a könyvjelzők közé, így egy kattintással bármikor megnyithatjuk a kívánt oldalt ahelyett, hogy memorizálni kellene a webcímet és újra be kellene gépelni azokat.

2. Egy böngésző alatt könnyedén és kényelmesen végezhetünk párhuzamosan is munkát. Nem szükséges minden webes alkalmazást külön-külön új böngészőben megnyitnunk, hiszen az “új lap megnyitása” funkcióval egymás mellé helyezve egyszerűbben mozoghatunk az egyes lapok között.

3. A legtöbb ismert böngésző már alapértelmezett funkcióként felkínálja a munkánk során legtöbbször látogatott webhelyek kis képként történő megjelenését, így egy “új lapot” nyitva ezek közül szintén egy kattintással kiválaszthatjuk a megtekinteni kívánt oldalt.

4. Állítsunk be magunknak kezdőlapot a böngészőben. Ezáltal a böngésző megnyitásakor mindig ugyanaz az oldal fog betöltődni, ezzel is megspórolhatjuk azt az időt, amit a webcím begépelésével töltünk el. Érdemes olyan oldalt választani, amelyet biztosan megnéznénk minden egyes alkalommal, mikor megnyitjuk a böngészőt.

5. Ha munkánk során keresnünk kell valamit az Interneten, a keresőmotorok széles választéka áll rendelkezésre (Google, Yahoo, Bing stb.) Internetes kereséskor sem szükséges feltétlenül megnyitnunk egy új lapon a keresőt. Egyszerűen használhatjuk a böngésző jobb felső sarkában lévő kis kereső sávot, ahová be tudjuk írni a keresendő kifejezést.

5+1. Amire csak lehet, használjunk felhő alkalmazásokat. Manapság már szinte már minden szoftvernek, alkalmazásnak létezik online alternatívája, melynek egyik előnye a könnyű hozzáférhetőség, hiszen egy online szoftverhez csak egy gépre, illetve élő internetkapcsolatra van szükségünk. Ha ezek megvannak, bárhol, bármikor hozzáférhetünk ezekhez egyetlen böngészőn keresztül.

Érdemes figyelemmel kísérni a blogot, mert a következő blogbejegyzésünkben részletesebben is kitérünk a fentebb már említett felhő alkalmazások hasznosságára és azokra a területekre, melyeken érdemes ilyen alkalmazásokat használni munkánk során.

“5+1 tipp a hatékonyabb munkavégzéshez” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. az 1. ponthoz:

    Sokkal praktikusabb, ha az adott géphez, laptophoz… kötött kedvencek, helyett ún. élő könyvjelzőt használsz. (én pl.: delicious.com -ot, remekül címkézhető, de már csak yahoos email regisztrációval lehet regizni). Előnyei?

    Internetkapcsolattal, a világon bárhol vagy eléred, hozzáadhatsz, módosíthatsz…

    1. Valóban léteznek más megoldások is, lehetett volna jócskán példát hozni, gondoljunk csak akár a Firefox Addons-ra. Ebben a bejegyzésben viszont szándékosan a legalapvetőbb (telepítés, regisztráció stb. nélkül is elérhető) funkciókat próbáltuk megmutatni.
      Természetesen mindenkinek más nyeri el a tetszését. A delicious.com is nagyon praktikus, köszönjük a tippet!

Hozzászólások letiltva.